CHP'den SOL Parti'ye AKP taktiği: 'Hozat'da CHP seçim sonuçlarına itiraz ediyor'

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Hozat ilçesini kazanan SOL Parti, CHP'yi "gerçeği kabul etmeye" çağırdı ve “Seçimleri kazandığımız Hozat'da CHP yöneticileri günlerdir seçim sonuçlarına itiraz ediyor” dedi

Haber Merkezi

31 Mart Yerel Seçimleri’nde Hozat ilçesini kazanan SOL Parti, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Paylaşımda Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) günlerdir seçim sonuçlarını kabul etmediği belirtildi. İlçe seçim kurulunu ve il seçim kuruluna yapılan itirazların SOL Parti lehine sonuçlanmasına karşın şimdi de Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru yapıldığı açıklandı. Tepki gösteren SOL Parti, "Gerçeğini kabul etmeye, iktidar partisinin kullandığı yöntemlerden vazgeçmeye ve halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SOL Parti'nin açıklamasının tamamı şöyle:

“CHP'yi Hozat'da SOL Parti'nin kazandığı gerçeğini kabul etmeye, iktidar partisinin kullandığı yöntemlerden vazgeçmeye ve halkın iradesine saygı duymaya davet ediyoruz. 

Seçimleri kazandığımız Hozat'da CHP yöneticileri günlerdir seçim sonuçlarına itiraz ediyor. İlce seçim kurulunun ardından İl seçim kurulunun da reddettiği itirazlarını şimdi de YSK üzerinden sürdürüyor. 

Sonucu değiştirmeyeceği açık bu itirazlarla sürecin geciktirilmesine bir an önce son verilmesini bekliyoruz.”

İşleyen: Bir hınca dönüştürülmüş gibi görünüyor

SOL Parti Sözcüsü Önder İşleyen, soL Haber’e konuştu. CHP tarafından yapılan tüm itirazların SOL Parti lehine kesinleştiğini söyleyen İşleyen, seçim sonuçlarının CHP tarafından kabul edilemediğini, hınca dönüştürüldüğünü söyledi. Bu durumu kabul etmediklerini belirtti ve şunları söyledi:

“İl ve ilçede itirazlar oy birliğiyle reddedilince YSK’ye başvurdular. Bu açıklamayı yaptık çünkü bu artık sürecin uzatılması. Şimdiye kadar iktidar partisinde gördüğümüz ve hep birlikte itiraz etmeye çalıştığımız yöntemlerin devreye sokulması manasına geliyor. Sonucun değişmeyeceği açık ancak süreç uzatılıyor. İktidarın uyguladığı yöntemleri bize karşı kullanmalarını doğru bulmuyoruz. Kazanılmış bir belediye burası, bir an önce sorumluluklarımızı yerine getirmek üzere görevi devralmak istiyoruz. Teslimin uzatılması süreci çok anlamsız bir yere doğru götürüyor. Bu biraz seçim sonuçlarını kabullenmeme kaynaklı ve bir hınca dönüştürülmüş gibi görünüyor. Bu yöntemler iktidarın uyguladığı yöntemler, devam ediyor. Hak arama ve demokrasi herkes için lazım ancak kendine geldiğinde başka, başkalarına başka bir tavır kabul edilemez. Biz sonuna kadar halkın oradaki iradesine sahip çıkacağız. Asla bu durumu kabul etmeyeceğiz.”