Belediyeler, okullar, yargı... Laikliğe karşı suç dosyası kabarıyor

TKP geçen hafta laikliğe karşı işlenen suçların dosyasını yayımladı. Suç dosyasında bu kez yeni seçilen belediye başkanlarının icraatları öne çıkıyor. Eğitim ve yargıdaki suçlar da dosyada...

Haber Merkezi

Türkiye Komünist Partisi (TKP) her hafta başında bir önceki hafta ülkede laikliğe karşı işlenen suçların dosyasını yayımlıyor.

Bugün yayımlanan dosya "Laikliğe Karşı İşlenen Suçlar Dosya No: 16" başlığını taşıyor.

"Yaşamımızın her alanını piyasacı ve gerici hamleleriyle kuşatanlar, dur durak bilmeden suç işlemeye devam ediyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta içinde laikliğe karşı işledikleri suçların listesi, nasıl bir karanlıkla karşı karşıya olduğumuzu kanıtı" notuyla yayımlanan dosyanın ilk sırasında belediyelerde işlenen suçlar yer aldı.

Dosyaya göre eğitim ve yargıda laikliğe karşı suçlar geçen hafta da devam etti.

"Bu karanlığa boyun eğmeyeceğiz. Laikliğe karşı işlenen suçları açıklayacak ve her birinin takipçisi olacağız. Güzel ülkemizi karanlığa boğmaya çalışanların yakasına yapışacağız. Tarikatların Ensesindeyiz!" açıklamasını yapan TKP, laikliğe karşı işlenen suçları ihbar etmek için [email protected] adresine ulaşma çağrısında bulundu.

Bu haftanın dosyasında laikliğe karşı işlenen suçlar şöyle sıralandı:

1. Toplumsal yaşamın her alanını piyasacı ve gerici hamlelerle kuşatan düzen partileri, halkın inancını istismar ederek, dini siyasete alet etme yarışına girdi. Yeniden Refah Partisi (YRP), kazandığı tüm belediyelerin binasına İslam peygamberi Muhammed’in hadisi olan “Rüşvet alan da veren de mel’undur” yazılı tabelalar astı.

2. Yeni seçilen CHP’li belediye başkanları görevlerine makamlarında dua ederek başlıyor. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu makamında dua okuturken, Manisa Salihli’de de Mazlum Nurlu görevine dualarla başladı. Türkiye Komünist Partisi Salihli İlçe örgütünden yapılan açıklamada halkın inancının istismar edildiği vurgulandı, “CHP belediye başkanının, imam ve dualarla belediye başkanlığını devir alması açık bir şekilde laiklik ilkesine saldırıdır” denildi.

3. İktidar, tarikat ve cemaatlerle süren işbirliğiyle eğitim kadrolarına dincileri dolduruyor. Bu kapsamda, Karaman’da 45 çocuğun cinsel istismara maruz bırakılması skandalı ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın eski Muğla Şube Başkanı Prof. Dr. Osman Raşit Işık, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’na atandı.

4. Mersin’in Silifke ilçesinde Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler’in tarikat lideriyle fotoğrafı ortaya çıktı. İlgili fotoğrafta Başsavcı Eskiler’in “Süleymancılar” olarak bilinen dini yapılanmanın lideri Alihan Kuriş ve diğer cemaat mensuplarıyla birlikte yürüdüğü görülüyor. Fotoğrafta Eskiler’in Kuriş’in arkasında el pençe divan durması dikkat çekiyor. Fotoğrafın ortaya çıkması sonucu Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun harekete geçerek savcı hakkında soruşturma başlatması dikkat çekti.

5. Yargıtay seçiminde tarikat ve cemaatlerin devreye girmesiyle kilitlenen süreç hâlâ çözülemiyor. Yargıtay kaynakları, Yargıtay içinde kümelenen 90 üyeye yakın Menzil grubunun seçimlere müdahale etmeye çalıştığını belirtti.

6. Tarikatlarla protokoller imzalayan MEB, ÇEDES kapsamında okulları adeta tekkeye çevirdi. Ankara Mamak’ta, ilkokul 1. sınıf öğrencilerine sınıfta takke takıp, ezan okutularak ‘tekne orucu’ tutturuldu.

7. Mili Eğitim Bakanlığı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı ÇEDES projesi kapsamında okullarda yürütülen etkinlikler giderek yaygınlaşıyor. Son olarak Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazıyla ilçede bulunan okulları camilerle eşleştirdi.