AKP içinde 'mazbata' didişmesi büyüyor: Babuşçu’dan Uçum'a 'Haddinizi aşıyorsunuz' tepkisi

AKP’li Aziz Babuşçu, Van’da yaşanan krizin ardından söyledikleriyle gündem olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum’a “Haddinizi aşıyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

Haber Merkezi

31 Mart seçimlerinde yaşanan ikincilik ardından Van'da mazbata krizi yaşanması AKP içinde de tartışmalara neden oldu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, konuyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Uçum yazısında, “Van süreci tamamen hukuki bir süreç olarak yaşandı. Ama bu hukuki süreci daha tamamlanmadan “ayaklanma” çağrılarıyla istismar eden terör örgütünü ve legal görünümlü uzantılarını meşrulaştırmaya çalışanların Devlet de Toplum da farkında. Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder” diyerek AKP içerisindeki isimleri de hedef aldı.

Uçum'un bu yazısına AKP içerisinden de tepkiler geldi. Uçum'a son tepkiyi AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşcu gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşçu, Uçum'a ismini anmadan şu sözlerle tepki gösterdi: 

"Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir!

Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz."

AKP içerisindeki tartışmalar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Van'da seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine destek mesajı içeren paylaşımını dün kısa sürede silmişti.

AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu da, Uçum'un bu açıklamalarına şu sözlerle tepki göstermişti:

Partimizin sembolü haline gelmiş bir dostumuz, partimizin siyasi ve hukuki işler başkanı olarak konuşur bir başka dostumuz 'devlet adına kayıt' tutarsa, hiçbirimiz Cumhurbaşkanımızın bizi davet ettiği yüzleşmeyle ‘gerçek bir yüzleşme’ yaşayamayız.