İşten çıkarma tehdidiyle götürdüler, hiçbir eğitim vermedikleri işçinin ölümüne neden oldular

Mersin'de Berdan Civata'nın güneş paneli işini yapan taşeron firmada çalışan Mehmet Solak, hiçbir eğitim almadan çalıştırıldığı iş sonucunda düşerek hayatını kaybetti. Solak’ın hayatını kaybettiği olaya ilişkin diğer işçilerin verdiği ifadeler de olayın büyük bir ihmal sonucu meydana geldiğini ortaya koyuyor.


Patronların Ensesindeyiz

Mersin’de Berdan Civata adlı firmanın güneş panelini işinde çalışan Mehmet Solak, geçtiğimiz mayıs ayında yaşanan “iş kazası” sonucu yaşamını yitirdi.

Yaşanan olayın ardından Solak’ın çalıştığı şirket gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını öne sürse de, işçilerin ve Solak’ın eşinin verdiği ifadeler gerçeğin farklı olduğunu gözler önüne seriyor.

Ankara’dan Mersin’e gitme nedeni işten çıkarma tehdidi

Asıl olarak Ankara’da Renpro Enerji adlı firmada çalışan Solak, şirketin Mersin’de Berdan Civata'dan aldığı iş sonrası bu kente gitmek zorunda kaldı.

Solak’ın eşi, olay sonrası verdiği ifadesinde, eşinin götürüldüğü işi bilmediğini ancak işten çıkarma tehdidi ve mobbing nedeniyle işi kabul ettiğini söyledi.

Yani Solak daha önce yapmadığı ve hiçbir eğitim almadığı bir işi yapmak için Ankara’dan Mersin’e götürüldü.

İşçi arkadaşları da doğruladı: Eğitim vermediler, asıl işimiz bu değildi

Solak’ın eşinin verdiği ifadeyi doğrulayan diğer ifadeler ise iş arkadaşlarından geldi.

İş arkadaşları da yapılan iş öncesi daha önce eğitim almadıklarını, bu konuda daha önce bir iş tecrübeleri olmadığını belirtirken, iş güvenliği önlemlerinin de yetersiz olduğunu vurguladılar.

Solak’ın ölümü sonrası ailesi hem Berdan Civata hem de Renpro Enerji ve Gengor Enerji adlı taşeron firmalar hakkında şikayetçi oldu.

Olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.