'Yaşlılar ölmeye hazır' diyen Teksas Vali Yardımcısı: Çalışmaya dönülmeli, yaşamaktan daha önemli şeyler var...

Teksas Vali Yardımcısı Dan Patrick, koronavirüs salgınına karşın çalışmaya devam edilmesi gerektiğini 'Yaşamaktan daha önemli şeyler var' diyerek savundu.

Dış Haberler

ABD'nin Teksas eyaletinin Vali Yardımcısı Dan Patrick'in koronavirüs salgınında çalışma hayatına devam edilmesini savunma şekli tepki çekti.

Sputnik'te yer alan habere göre, Patrick, koronavirüs salgınına karşın çalışmaya devam edilmesi gerektiğini "Yaşamaktan daha önemli şeyler var" diyerek savundu.

Patrick, geçen ay yaptığı açıklamada ABD ekonomisinin normale dönmesi gerektiğini savunarak "yaşlıların kendilerini feda edebileceğini" söylemişti. 

ABD'li yaşlıların "çocukları ve torunları için yaşama şanslarını feda edebileceği" yönündeki ifadeleri tepki çeken Patrick, geçen pazartesi günü Fox News'ta Tucker Carlson'un sunuculuğu yaptığı programda söz konusu görüşlerini yineledi. 

​Patrick, "ölmek istemediğini" ancak ekonominin yeniden normale dönmesi için ABD'lilerin "biraz risk almaları gerektiğini" savundu.

Patrick, Carlson'a yaptığı açıklamada, "Sana o gece söylediğim şey, hayatta yaşamaktan daha önemli şeyler olduğuydu. Ülkeyi çocuklarım ve torunlarım için, hepimiz için korumak. Biraz risk alarak oyuna geri dönmemiz ve ülkeyi yeniden işler hale getirmemiz gerekiyor" dedi.