Van'da AKP'nin yaptığının aynısını CHP de yapmış: CHP'li adaydan YSK'ya 'terör' başvurusu!

Van'da AKP'nin taktiğini meğer CHP de denemiş. CHP bugün protestolara destek veriyor ama, kendi adayları 2 Nisan'da YSK'ya "DEM'linin terör bağlantısı araştırılsın" dilekçesi vermiş.

Haber Merkezi

AKP'nin Van'da "terör soruşturması" bahanesiyle seçimleri kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının elinden alınması yöntemini, Van'ın Saray ilçesinde CHP de denemiş.

Saray ilçesinde yerel seçimde ikinci parti olan CHP'nin adayının ilçe seçim kuruluna verdiği dilekçe bugün ortaya çıktı. Van'da uygulanan fiili kayyum yöntemi ile aynı gün yani 2 Nisan günü verilen dilekçede şu sözler yer alıyor: 

"31.03.2024 Tarihinde yapılan yerel seçimlerde Van ili Saray ilçesi CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak Belediye Başkanlık seçimlerine katılmış bulunmaktayız. Söz konusu seçim sonuçlarında rakip parti (DEM Partisi) adayı Davut ACAR'IN seçilmesinin önünde engel teşkil edebilecek Terörle ilişkili davalarda yargılanıp yargılanmadığı; yargılanmış ise memnu haklarından mahrum bırakılıp bırakılmadığı, devlet memuru vasıflarını taşıyıp taşınmadığı hususlarında araştırmalarının yapılarak bu durum söz konusuysa Mazbatasının iptalinin bilgilerinize arz ederim."

Konuya dair daha öncesinde CHP Genel Başkanı'nın "demokrasiye kurulan pusu" olarak yorumladığı uygulamaya dair kendi partisinin adayından benzer bir uygulamanın ortaya çıkması açık bir tezat oluşturuyor.