TKP'nin Sesi'nde Günün Yorumu: Örgütlenmekten başka çare yok

TKP’nin Sesi bültenindeki Günün Yorumu’nda bugün, Sakarya’daki patlamanın bir iş cinayeti ve baş sorumlusunun da ilgili fabrikanın patronu olduğunun altı çiziliyor.

Haber Merkezi

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki işçi ölümleri ve yaralanmalarıyla sonuçlanan patlamanın yankıları devam ediyor.

Felaketin göz göre göre yaşandığı, patron ihmallerinin haddi hesabının olmadığı ve bu yüzden tüm riskleri alarak patlamaya davetiye çıkardığı ortadayken, sermaye sınıfı pişkinlikte sınır tanımıyor. Patrona moral yemeği veren MÜSİAD üyelerinden tutun, patronun “mağdur benim, her gün yüzlerce işçi ölüyor, bizdeki gündem oluyor” demesine kadar öfkelenecek o kadar çok şey var ki!

TKP’nin Sesi bültenindeki Günün Yorumu’nda bugün, Sakarya’daki patlamanın bir iş cinayeti ve başsorumlusunun da ilgili fabrikanın patronu olduğunun altı çiziliyor. İşçinin ocağına düşen ateşin patronu zerre ilgilendirmediğine vurgu yapılarak işçi sınıfımızın kayıpların hesabını sorması gerektiği belirtiliyor.
 

Soundcloud: https://soundcloud.com/tkpninsesi/gunun-yorumu-orgutlenmekten-baska-care-yok

Spotify: https://open.spotify.com/episode/2a7cGzXEqbM5ZTOiG6bow3

Podcast: https://podcasts.apple.com/tr/podcast/g%C3%BCn%C3%BCn-yorumu-%C3%B6rg%C3%BCtlenmekten-ba%C5%9Fka-%C3%A7are-yok/id1472013604?i=1000482794225&l=tr