Soylu'dan Bahçeli’ye teşekkür: Sözlerine kayıtsız kalmak sorumsuzluk olurdu

İstifası kabul edilmeyen Süleyman Soylu, 'Bahçeli'nin özellikle böyle bir dönemde sorumluluğa davet eden sözlerine kayıtsız kalmak sorumsuzluk olurdu' dedi.

HABER MERKEZİ

Dün akşam duyurduğu istifasının AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemesi sonrası göreve devam edeceğini duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, A Haber’e konuştu.

İlgili Haber
Yavuz Karamahmutoğlu

A Haber’den Şebnem Bursalı’nın aktardığına göre Soylu, istifasının perde arkasına ilişkin şunları söyledi:

- "Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük liderliğinde, yaşadığımız büyük badirenin içinde bir vesileyle özellikle şahsım tarafından sorumlu olduğum eksikliği büyük bir alicenaplıkla insani boyutta ele almasına bizim tarafımızdan bigane kalınması sorumsuzluk olurdu."
- "Milletimizin Cuma gecesi yaşananlara samimiyetle bakması ve yaşananlarda iyi niyetten şüphe etmemesi de benim bu kararımı değiştirmemde önemli etki ve katkı yaptı."
- "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin özellikle böyle bir dönemde sorumluluğa davet eden sözlerine kayıtsız kalmak sorumsuzluk olurdu.”
- "Şehit çocuklarının 'Biz zaten babasız kaldık. Bizi bir kez daha babasız bırakma' şeklindeki mesajları beni etkiledi. O mesajlar kalbime dokundu.”

Bursalı, Soylu’nun Bahçeli’yi arayarak teşekkür edeceğini de kendisine söylediğini aktardı.