İstiklal Caddesi'nde maske takmayanlara bin lira para cezası kesildi

İstiklal Caddesi'nde maskesiz gezdiği gerekçesiyle yurttaşlara bin lira para cezası kesildi. Ceza kesilen vatandaşlardan biri cezayı ödeyecek parası olmadığını söylerken, bir vatandaş da polise itiraz ederek sokakta maskesiz yürümenin yasak olmadığını söyledi.

Haber Merkezi

Koronavirüs salgını nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu uygulanan 3 günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından, İstiklal Caddesi'nde yoğunluk yaşanmaya başladı. 

İstiklal Caddesi'ndeki kalabalık görüntüye ilişkin açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İstiklal Caddesi, bugün iyi bir görüntü vermedi. Bu kadar insan girmesi için çok erken. Günlük hayattan her fotoğraf, Türkiye günlük koronavirüs tablosuna destek vermeli. Evde kalmaya çalışalım. Çıkarsak maske kullanalım, sosyal mesafe kuralına uyalım" diye yazdı.

CNN Türk'te yer alan habere göre, Beyoğlu Belediyesi zabıta ekipleri İstiklal Caddesi girişi ve Galatasaray Meydanı'nda stant kurarak, ateş ölçümü yaptı, maske dağıttı.

Maskesiz yürüdün cezası

Bu sırada cadde ortasında yapılan polis denetiminde maske takmadığı gerekçesiyle durdurulan yurttaşlara bin lira ceza kesildi.

Umumi Hıfzıssıhha Kanununa muhalefet ettikleri gerekçesiyle ceza kesilen yurttaşlardan biri polise itiraz ederek maskesiz yürümenin yasak olmadığını söyledi. Polis, "Sokakta maskesiz yürümek bu yasaklara dahil değil" değil diye itirazda bulunan kişiye "Sokaklarda değil, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nda var" diye cevap verdi.

Cezayı ödeyecek parası olmadığını ifade eden bir yurttaş ise, "Ben bir aydır bin lira para alamadım. Maskemi alıp geleyim, ben çalışmıyorum. Ben bin lira min lira ödeyemem" diye konuştu.