Cumhuriyetçilerden Biden'a destek

Reagan ile baba ve oğul Bush dönemlerinde ulusal güvenlik alanında sorumluluk üstlenmiş bazı eski Cumhuriyetçiler, Demokrat Partili Biden için seçim kampanyası başlatacak.

Dış Haberler

Yaklaşan ABD Başkanlık seçimleri öncesinde Ronald Reagan, George H. W. Bush, ve George W. Bush dönemlerinde ulusal güvenlik yetkilisi olarak görev yapmış bazı Cumhuriyetçilerin, Joe Biden’a açık destek vermek için bir koalisyon kurduğu iddia edildi.

Reuters haber ajansının özel haberine göre, onlarca eski yetkilinin yer alacağı grup önümüzdeki haftalarda, Kasım 2020 seçimlerinde Joe Biden’ı desteklemek üzere kampanya başlatacak.

John Bellinger III ve Ken Wainstein’ın öncülüğündeki inisiyatif, Trump’ın dört yıl daha başkanlık yapmasının ABD’nin ulusal güvenliğini tehlikeye atacağını ve Cumhuriyetçi seçmenlerin siyasi farklılıklara rağmen Biden’ı daha iyi bir tercih olarak görmeleri gerektiğini savunacak. 

Bellinger, George W. Bush döneminde Ulusal Güvenlik Konseyi ve Dışişleri Bakanlığı’nda hukuk danışmanı olarak görev yapmış, Wainstein ise Bush’un iç güvenlik danışmanı ve FBI eski direktörü Robert Mueller’in özel kalem müdürü olarak çalışmıştı.

Grupta yer alan bir diğer önemli isim ise her iki Bush döneminde de dış politika danışmalığı yapan Hindistan eski büyükelçisi Robert Blackwill.

Bellinger, Wainstein ve Blackwill, daha önce de Trump’a karşı muhalefetlerini dile getirmiş ve 2016 Ağustosu’nda  Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmasının ardından Trump’ın başkanlığının tehlikelerine dikkat çeken ve Trump’a oy vermeme çağrısı yapan 50 Cumhuriyetçi arasında yer almışlardı.

Grubun Biden’ın resmen partisinin adayı olarak açıklanacağı Ağustos ayında düzenlenecek Demokratik Ulusal Konvansiyon’dan önce kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor.

Harvard CAPS/Harris Poll tarafından düzenlenen en son seçim anketine göre, Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden, yarışı ABD Başkanı Donald Trump’ın önünde götürüyor. Ancak George Floyd’un öldürülmesinin ardından başlayan eylemlerin, Trump’ın seçmen kitlesini kemikleştirebileceğine dikkat çekiliyor.