Baroların 'savunma yürüyüşü' başladı

AKP'nin baroların yapısını değiştirmeye yönelik girişimlerinin ardından baroların düzenlediği 'savunma yürüyüşü' bugün başladı.

Haber Merkezi

Barolar, AKP tarafından hazırlanan baro teklifine karşı eylem başlatma kararının ardından adliyelerin önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Açıklamanın ardından yapılan sembolik yürüyüşlerle Ankara'ya yola çıkan heyetler uğurlandı.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu bugün saat 10:00'da Kartal'daki Anadolu Adliyesi önünden Ankara'ya başlattığı sembolik bir yürüyüşü öncesinde, "Biz bu ülkenin 80 barosu olarak çok zor bir araya gelebiliyoruz. Ama ilk kez böyle bir konumda bir araya gelebilmeyi başardık” dedi.

Durakoğlu, “Avukatlık yasa tasarısında yapılması düşünülen değişiklik, aslında sadece avukatları ya da baroları ilgilendiren bir değişiklik değildir. Birden fazla baronun getirilmesine ilişkin tasarım açık bir biçimde halkın hak arama özgürlüğüne getirilmiş bir sınırlamadır” diye konuştu.

İstanbul Barosu

İzmir Barosu

Aydın Barosu

Mersin Barosu

Bursa Barosu

Denizli Barosu

Mardin Barosu

Muğla Barosu

Antalya Barosu

Aralarında İstanbul, Antalya, İzmir, Diyarbakır, Adana barolarının olduğu 41 baro başkanı bugün kentlerinde bulunan adliye binaları önünde yaptıkları açıklama sonrasında "Savunma Yürüyüşü" başlatacağını duyurmuştu. Baro başkanları sembolik yürüyüşlerden sonra 21 Haziran Pazar günü Ankara’da olacak.