Aynı yatakta uyudular diye yurttan atılan ikizler şampiyonada: KDK ve Solcu Liseliler'den destek

Aynı yatakta uyudukları için ayrımcılığa uğrayıp yurttan atılan depremzede ikizler, Kickboks Türkiye Şampiyonası'nda yarıştı. Antalya KDK ve Solcu Liseliler kardeşlere destek için yanlarındaydı.

Haber Merkezi

Antalya Alanya'da gerici yurt müdürlüğü tarafından ayrımcılığa maruz bırakılıp yurttan atılan Kübra ve Büşra kardeşler bugün Kickboks Türkiye Şampiyonası'nda mücadele ettiler.

Kübra Tuzsuz Türkiye 3'üncüsü olurken, Büşra Tuzsuz da şampiyonada başarıyla mücadele etti.

Antalya Kadın Dayanışma Komiteleri (KDK) ve Solcu Liseliler de ikizlerin mücadelesinde yanlarındaydı.

Tuzsuz kardeşleri başarılarından dolayı tebrik eden Antalya KDK'den Esra "Dinci gerici zihniyet, gençlerimizi sokağa atıyor 
Bu memleketin gençlerine sahip çıkmak insanlık görevi. Her şeye rağmen hayata tutunuyorlar. Bizim de sözümüz örgütlenmek ve bu örgütlü kötülüğü ülkemizden defetmek olsun" dedi. 

Antalya KDK adına konuşan Damla ise "Bu düzen kadınları laikliğin ve eşitliğin olmadığı gerici bir cendere içinde tutmaya çalışıyor. Bizler hayatın her alanında varız ve bu gericiliğe boyun eğmeyi kabul etmiyoruz. Devlet hiçbir alanda yurttaşlarına sahip çıkmıyor ve çocukları tarikatlara emanet ediyor. Üstelik insanlık adına her şeye düşman bu sistem kendine uygun olmadığını düşündüğü her şeyi sistem dışına atmaya çalışıyor ama kimse kusura bakmasın onların bize dayattığı hiçbir şeyi kabul etmiyoruz" diye belirtti.

Solcu Liseliler adına konuşan Destina ise "İçinde bulunduğumuz düzen, sıra arkadaşlarımızı evlerinden, okullarından ve yurtlarından göz göre göre kovuyor. Sıra arkadaşlarımızın hak ettiği eğitimi ve barınmasını sağlamak için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hep birlikte daha güçlüyüz" dedi ve "Bütün arkadaşlarımızı örgütlenmeye davet ediyoruz" ifadesini kullandı.

Ne olmuştu?

Tuzsuz kardeşler Hatay Antakya'da 6 Şubat'taki depremden sonra  4,5 saat boyunca göçük altında kalmıştı. Enkazdan kurtulduktan sonra Antalya'da Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'nde eğitimlerine devam eden kardeşler, aynı okulun yurdunda konaklarken aynı yatakta uyudukları için yurttan atılmışlardı. 

İkiz kardeşlerin babasını arayan yurt müdür yardımcısının "Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz" ifadelerini kullandığı haberleri basına yansımıştı.

Antalya KDK tarafından yapılan açıklamada "6 Şubat depreminde depremzede yurttaşlarımızı enkaz altında bırakan bu düzen, enkazdan kurtulan çocuklarımızı bu kez gericilikle hedef aldı. Depremde ailesini kaybeden çocuklarımızın gerici tarikatlara teslim edildiğini biliyoruz.  Şimdi de çocuklarımıza sahip çıkması gereken devletin bir okulunda, okul yönetimi yatılı okulda aynı yatakta uyuyan depremzede iki kız kardeşi 'eşcinsellik' suçlamasıyla kaldıkları yurttan attı. Çocukların sistematik bir biçimde istismar edildiği tarikatların çocuk kaçırmasına sessiz kalan, tarikatları sivil toplum kuruluşu olarak niteleyen, okullarımıza Çedes projesi  kapsamında din görevlilerini sokan gerici zihniyet; yaşadıkları travma nedeniyle birlikte uyumak isteyen kardeşleri eşcinsellik suçlamasıyla(!) apar topar yurttan dışarı atıyor" denilmişti.