Putin'den hipersonik silah açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Putin, başka ülkeler hipersonik silahlara sahip olmadan Rusya’nın bu silahlara karşılık verecek imkanlara kavuşacağını söyledi.

Dış Haberler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ülkesinin hipersonik silahlar dahil yeni tip silahların geliştirilmesinde dünyada lider olduğunu savunarak, yakında başka ülkeler hipersonik silahlar geliştirdikleri zaman Rusya’nın yüksek ihtimalle bu silahlara karşılık verecek imkanları olacağını söyledi.

Rossiya 1 televizyonuna konuşan Putin “Yalnızca geleneksel askeri gücümüzü modernize etmekle kalmıyor, yeni sistemler de geliştiriyoruz. Bu anlamda dünyada bir numara olduğumuzu kendimizden emin bir biçimde söyleyebiliriz” dedi.

2018’den beri Rusya’nın sahip olduğu hipersonik silahlar gibi silahlara başka ülkelerin şimdiye dek sahip olmadığını söyleyen Putin, dünyanın önde gelen askeri güçlerinin bu silahlara yakında sahip olacaklarını ancak Rusya’nın da bunlara karşılık verecek imkanlara sahip olacağını düşündüğünü söyledi.

Şimdiye dek hiçbir ülkenin hipersonik füzeleri vurma kapasitesine sahip olmadığını belirten Putin “Çok yüksek ihtimalle dünyanın lider ülkeleri hipersonik silahlara sahip oldukları zaman biz onlarla baş etmenin olanaklarına kavuşmuş olacağız” diye konuştu.

Nükleer silah geliştirme alanında ülkesinin ABD ile denkliğini koruduğunu söyleyen Putin “Ancak ümit vaat eden teknolojiler bakımından lideriz” dedi.