Patron sevgisinin böylesi: Özel okuldan devlet okuluna geçişi durdurdular!

Salgın günlerinde krizin de artması sebebiyle binlerce kişi işsiz kalırken, bu dönemde birçok veli çocuklarını özel okullardan devlet okullarına kaydettirmek için girişimde bulundu ancak AKP engeline takıldı.

Haber Merkezi

AKP’nin patron sevgisi salgın da tanımıyor. Kriz dolayısıyla binlerce kişinin işsiz kaldığı dönemde birçok veli çocuklarını yüksek miktarda ödemeleri bulunan özel okullaradan alarak devlet okullarına kaydettirmek istedi. Ancak bu girişim doğrudan AKP engeline takıldı.

Özel okuldan devlet okullarına nakiller salgın günlerinde durdurulurken, zaten online sistem üzerinden yapılacak bu geçişlerin “salgın” bahanesiyle durdurulmasının tek nedeninin özel okul patronlarının talepleri olduğu belirtiliyor.

MEB’in gerekçesi gerçek dışı

Konuya ilişkin soL’a açıklamada bulunan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, salgınla beraber yaşanan ekonomik krizin toplumun geniş kesimlerinin üzerinde yıkıcı bir etkiye neden olduğunu, yaşanan sorunlardan dolayı, özel okullarda öğrencileri bulunan ailelerin çocuklarını bu okullardan alarak devlet okullarına kayıt yaptırmak istediğini, ancak MEB’in aldığı bir karardan dolayı bunu gerçekleştiremediğine dikkat çekti.

“Öğrenci hareketliliğinin azaltılması” gerekçesiyle MEB tarafından nakillerin durdurulduğunu belirten Aytekin, “Mart ayında MEB ile görüşen özel okul derneklerinin ücret iadesi yapılmaması ile ilgili taleplerinin olduğu basına yansımıştı. Nakillerin MEB tarafından kapatılmış olması özel okul sahiplerinin talebinin yaşama geçirilmiş olduğunu gösteriyor. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü nakillerin kapatılma gerekçesi olarak salgını gösteriyor. Nakil talebi ve nakil olunan okula kayıt elektronik ortamda yapılabiliyor, bunun için öğrencinin okula gitmesine gerek yok. Dolayısıyla nakiller salgının artması ile gerekçelendirilemez” dedi.

‘MEB bir an önce nakilleri açmalı’

Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, MEB’in tavrına ilişkin şöyle konuştu:

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, kendisinden görüş istenmesi üzerine verdiği yanıtta özel okulların kapalı olduğu süreçte ücret iadesi yapmayacağını ifade etti. MEB’in ücret iadesi ve öğrenci nakilleri ile ilgili kararları birlikte düşünüldüğünde, MEB' in önceliği veliler, öğrenciler, eğitim ve bilim emekçileri değil özel okul sahipleridir.

MEB bir an önce nakilleri açmak zorundadır. Öğrencilerin kamu okullarına geçiş talebi bakanlık eliyle engellenemez.