Öğretmenler camilerde görevlendirilecek: 'Gönüllü olmazsanız, biz görevlendiririz'

29 Mayıs tarihinde açılacak camilerde öğretmenlere dezenfektan ve maske dağıtma görevi verildiği ortaya çıktı. Karara itiraz eden öğretmenlere ise 'Gönüllü olmazsanız, biz görevlendiririz' dendi.

Haber Merkezi

Normalleşme takvimi kapsamında 29 Mayıs'ta açılacak camilerde dezenfektan ve maske dağıtma görevinin öğretmenlere verildiği ortaya çıktı.

BirGün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre, ilçe milli eğitim müdürleri, 29 Mayıs'ta açılacak camilerde görev alacak en az 200 erkek öğretmene ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

İlçe milli eğitim müdürleri, cami avlularında kılınacak cuma namazı öncesinde erkek öğretmenlerin, camiye gelenlere maske ve dezenfektan dağıtacağını belirtti. Karara itiraz eden öğretmenlere ise ''Gönüllü olmazsanız, biz görevlendiririz'' denildi. 

Manisa’daki bir ilçe milli eğitim müdürünün, öğretmenlere ilettiği mesajda, ''Genelge doğrultusunda, gönüllü 200 erkek öğretmene ihtiyaç vardır. Sadece Cuma namazı saatinde, namaz kılınan yerde sosyal mesafe, hijyen, maske gibi konularda görev yapılacak olup, polis desteği sağlanacaktır. Görev süresi, Cuma namazı boyunca ortalama bir saat kadardır. Görev alacak arkadaşların, sonraki görevlendirmelerde bu durumu göz önüne alınacaktır'' ifadeleri yer aldı.