Müzisyenler sosyal medya düzenlemesi kararına destek veren Umut Kuzey’e tepkili

Daha önce Milyonfest’te emek sömürüsü ile gündeme gelen Milyon Yapım sahibi Umut Kuzey geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın çokça tepki çeken sosyal medya düzenlemesi kararını desteklediğini açıklayınca, Aylin Aslım Erdoğan’ın açıklaması ve Kuzey’in yorumunun olduğu ekran görüntüsünü paylaşarak “Hadi şimdi savunun böyük festival organizatörünüzü. “Möhim işler yapıyor” dedi.

Haber Merkezi

Daha önce Milyonfest’te emek sömürüsü ile gündeme gelen Milyon Yapım sahibi Umut Kuzey geçtiğimiz günlerde Erdoğan’ın çokça tepki çeken sosyal medya düzenlemesi kararını desteklediğini açıkladı. Kuzey, Recep Tayyip Erdoğan’ın Twitter’da, sosyal medyanın düzenlenmesi gerektiğine dair yaptığı paylaşımın altına yorum olarak “Klavye delikanlılığının sonu geliyor. Bireysel hak ve özgürlüklerini başkalarının kişiliğini rencide edecek, linç hareketi başlatacak ve çamur at izi kalsın cehaletiyle hareket edecek insanların önünde bir zırh gibi duracağına inandığım bu kararı destekliyorum. Sadece takipçisi ya da sosyal medya seveni çok diye kimse kimseyi linç edemez. Keşke çok daha önceden bu karar alınsaydı ama yine de zararın neresinden dönülse kardır.” diye yazdı.

Kuzey’in bu paylaşımının ardından çeşitli tepkiler geldi. Zeytinli Rock Festival’inden başlayarak, Milyonfest’te de müzisyenlerin yol, konaklama masraflarını karşılamayan, yemekle ilgili sıkıntılar yaşatarak mağdur eden, düzenlediği festival ile aynı zamanlarda yapılan Bodrum Rock Festivali’nde sahne alan müzisyenlere ‘o zaman benim festivalime çıkamazsınız’ dediği bilinen, müzik festivallerinde bir tekleşmeye gittiği söylenen Kuzey’in tutumunun şaşırtmadığı ile ilgili bir paylaşımı müzisyenler kendi hesaplarından paylaştılar. 

Bunun dışında 2 gün önce rock müziğin bilinen isimlerinden Aylin Aslım da Erdoğan’ın açıklaması ve Kuzey’in yorumunun olduğu ekran görüntüsünü paylaşarak “Hadi şimdi savunun böyük festival organizatörünüzü. “Möhim işler yapıyor” diye kolkola, yanak yanağa videolar çekin. Kulağınızı tıkayıp milyonunuzu cukkalayın. “İyi çocuktur, tanırım, kıskanıyorsunuz” deyin” şeklinde bir yorum yazdı.