Murat Kurum TOKİ sorusunda kamerayı kapattı: Elinin kapatamadıkları neler?

AKP İBB adayı Murat Kurum'un ne zaman çekildiği bilinmeyen fakat sosyal medyada gündem olan videosunda TOKİ mağduru yurttaşlar dert anlatırken Kurum'un kamerayı eliyle kapattığı görülüyor.

Haber Merkezi

AKP'nin İBB adayı Murat Kurum’un TOKİ'den Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na uzanan kariyeri imar rantının merkezlerinde biçimlendi. Veremediği evler için yurttaşlardan 15-21 bin lira arası ödeme istedi. “Nasıl vereceğiz” diyen yurttaşlara, “Vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, bu bedeli karşılayabilir” diye de akıl verdi.

Sadece akıl vermeyen Kurum'un, gelen sorulara yanıt veremeyince kameralara müdahale ettiği de ortaya çıktı. TOKİ mağdurlarının AKP'nin İBB adayı ve eski Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum'a tepki gösterdiği ne zaman çekildiği bilinmeyen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 2019 yılında başlattığı “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” kapsamında hak sahibi olan yurttaşlar, evlerinin yıllardır teslim edilmemesi ve ödeme planlarında değişiklik yapılarak konut fiyatlarının ve aylık taksitlerin artırılması nedeniyle şikayetçi.

Görüntülerde “Bugün 6. aydayız, 6 ay geçti” diyen bir yurttaşa Kurum, “Tamam” diyerek yanıt veriyor. Aynı yurttaş sözlerinin devamında, “Tamam sarkabilir de Bakanım ne kadar? Ne zaman?” demesi üzerine Kurum, “Haziran'da” diye yanıtlıyor.

Aynı yurttaş bu kez de, “Sözler tutulmuyor Bakanım” derken, başka bir yurttaş Kurum'a, “Çalışan yok Bakanım, inanın hiç çalışan yok. 6 senedir biz kiralardayız” diye sesleniyor.

Bir kadın yurttaşsa Kurum'a, “Babam kanserden öldü üzüntüsünden, annemi ev sahibi çıkardı 6 senedir mağduruz” ifadelerini kullanıyor

Bu sözleri duyan Kurum, “Bir dakika öyle bir şey yok” diyerek kameraya eliyle müdahale ederek kapatıyor.

Söz konusu görüntülerin hangi tarihte çekildiği ise henüz bilinmiyor. Ama Murat Kurum'un rant karnesi de imar affı övgüsü de TOKİ'ciliği de biliniyor. soL, Kurum'un geçmişini bir bir anlattı.