Kanada'da ülke tarihinin en büyük toplu katliamı: 16 ölü

Kanada'nın Yeni İskoçya eyaletinde polis kılığına giren bir saldırgan 15 kişiyi öldürdü. Saldırgan, polisle çatışmaya girmesi sonucunda öldü.

Dış Haberler

Kanada'nın Yeni İskoçya eyaletinde ülke tarihinin en büyük toplu katliamı yaşandı.

Guardian'da yer alan habere göre, eyalette polis kılığına giren bir şahıs, 12 saat boyunca düzenlediği silahlı saldırılarda 15 kişiyi öldürdü. Saldırganın ayrıca otomobilini polis aracı kılığına büründürdüğü kaydedildi.

Polis, eyalet kırsalında bulunan Portapique kasabasında bir evin içinde ve dışında birkaç cansız bedenin bulunduğunu ve bazı evlerin ateşe verildiğini aktardı. Öldürülenler arasında bir polis memurunun da bulunduğu belirtildi. Bir polis memurunun ise yaralandığı kaydedildi.

51 yaşındaki saldırgan Gabrial Wortman'ın, saldırıların ardından polisle çatışmaya girmesi sonucu öldüğü belirtildi. Wortman'ın önce bir petrol istasyonunda tutuklandığını duyuran emniyet yetkilileri, daha sonra saldırganın öldüğü bilgisini paylaştı.

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor

Yetkililer, saldırganın ilk kurbanlara planlı bir şekilde, diğerlerine rastgele saldırı düzenlediğini tahmin ediyor.

Saldırının nedenine yönelik soruşturmanın sürdüğü belirtildi. Polis, saldırganın niyetinin henüz belirlenemediğini, ancak soruşturmanın "terörizm" kapsamına alınmadığını kaydetti.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) Başamiri Chris Leather, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, saldırganın koronavirüs salgını nedeniyle kendisine ait kapanan diş kliniği nedeniyle saldırıyı gerçekleştirmiş olma ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Ülke tarihinin en büyük toplu katliamı

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, konuya ilişkin "Kalbim bu korkunç olaydan etkilenen herkesle birlikte" açıklamasında bulundu.

Eyalet Başkanı Stephen McNeil de olayı "eyalet tarihinde görülmüş en vicdansız olay" olarak niteledi. McNeil, "Daha önce bir sabaha Yeni İskoçya'da silahlı bir kişinin önüne gelene saldıracağına dair korkunç bir haberle uyanacağımı hiç hayal etmemiştim" diye konuştu.

Olayın, Aralık 1989'da Montreal'de 15 kadının öldürülmesinin ardından ülkedeki en büyük katliama neden olduğu belirtiliyor.