Iğdır'da DEM Parti kazandı, ilçelerin her birini farklı partiler aldı

2019 seçimlerinden sonra kayyum atanan Iğdır Belediyesi'ni ve merkez ilçeyi DEM Parti kazanırken diğer ilçeleri farklı partiler aldı.

Haber Merkezi

2019 yerel seçimlerinde MHP'li aday İsa Yaşar Tezel'e karşı yarışan HDP'li Yaşar Akkuş, seçimleri yaklaşık 2000 oy farkla kazanmıştı. 2020 yılında belediyeye kayyum atanmış ve 2024 yılına kadar Iğdır Valisi belediye başkanlığı yapmıştı. 

Kayyum sürecinde valinin AKP'li isimlerle çok yakın ilişkilerinin olması şehirde tepkilere neden olmuştu. Kayyum olarak atandığı ilk gün şehre AKP Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz'ün özel uçağıyla gelen valinin birçok belediye hizmetini de Alagöz’ün sahibi olduğu Iğdır Spor'a yaptığına dair söylentiler kamuoyuna yansımıştı. 

Şehirde 1994 yılında öldürülen özel harekat polisi Tunay Aydemir'in adının yer aldığı sokağın adını değiştirmesiyle milliyetçi çevreler tarafından da eleştirilen Vali, AKP'nin oylarını kaybetmesinin nedenlerinden birisi olarak gösteriliyor. 

DEM Parti'den aday olan Mehmet Nuri Güneş, AKP adayı Ülkü Öcal'ı geride bırakarak 2019 yılındaki oy farkını da geçerek yüzde 46 oy aldı. 

Iğdır'ın her ilçesinde farklı bir parti

Iğdır'da Merkez ilçeyi Dem Parti kazanırken Tuzluca ilçesini CHP, Karakoyunlu ilçesini MHP, Aralık ilçesini de AKP aldı. 

Aralık ilçesinde Yeniden Refah Partisi ile AKP arasında geçen yarışta AKP çok küçük bir oy farkla kazandı. Aralık ilçesini sadece 16 oy farkla kazanan AKP'li adaya karşı YRP'nin geçersiz oylar için itiraz edeceği ifade edildi. 

Dört farklı ilçede dört farklı partinin kazandığı seçimlerde AKP sadece 16 oy farkla Aralık ilçesini kazanabildi.