Duda: LGBT hakları komünizmden daha yıkıcı bir ideoloji

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda, seçim kampanyası kapsamında yaptığı bir konuşmada, LGBT haklarının savunulmasını, komünizmden daha yıkıcı bir ideoloji olarak niteledi.

Dış Haberler

İktidardaki milliyetçi Yasa ve Adalet Partisi’nin (PiS) 28 Haziran’da gerçekleştirilecek seçimlerde destek verdiği Duda, anne ve babasının kuşağının 40 yıl boyunca komünist ideolojiye karşı mücadele verdiğini, ama bunu daha da yıkıcı olan yeni bir ideoloji ortaya çıksın diye yapmadıklarını söyledi.

Duda, Brzeg kentinde destekçilerine yaptığı konuşmada ‘‘ebeveynler çocuklarının cinsel eğitiminden sorumludur. Herhangi bir kurumun ebeveynlerin çocuklarını nasıl büyüteceklerine karışması söz konusu olamaz’’ dedi.

İktidardaki PiS partisini eşcinsel karşıtı bir gündemle hareket etmekle eleştirildiği Polonya, LGBT hakları açısından Avrupa’nın en kötü performansa sahip ülkesi olarak gösteriliyor. Duda 10 Haziran’da eşcinsel çiftlerin evlenmesini ve evlat edinmesini engelleme ve okullarda LGBT ile ilgili eğitim verilmesini yasaklama vaatlerinin de içinde yer aldığı bir ‘‘Aile Sözleşmesi’’ imzalamıştı.

Seçim anketleri 28 Haziran seçimlerinin Duda’nın galibiyetiyle sonuçlanacağını gösteriyor.