CHP'nin Ankara adaylarına TKP'li isimden tepki: 'Bu AKP'li, bu MHP'li, bu İYİP'li..."

"Sağcıdan sağcı, rantçıdan rantçı, MHP’liden MHP’li, AKP’liden AKP’li beğenmek zorunda değiliz" ifadelerini kullanan TKP Ankara Adayı Arikan, "Yıllardır halkın üzerine karabasan gibi çöktüler" dedi.

Haber Merkezi

TKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Ufuk Arikan, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımlarla kentteki CHP'nin adaylarını eleştirerek yurttaşlara "seçimde inandıkları değerlere, aynı ilkeleri savunan adaylara oy verin çağrısı yaptıklarını" hatırlattı.

"Yıllardır halkın üzerine karabasan gibi çöktüler" diyen Arikan, "Gelin sadece CHP üzerinden Ankara’da kimlere, hangi adaylara, hangi siyasi gelenekten gelen isimlere oy vermeniz istendiğine yakından bakalım" sözleriyle adayların partiler arası ilişkilerini yazdı.

TKP'li Arikan, "Sağcıdan sağcı, rantçıdan rantçı, MHP’liden MHP’li, AKP’liden AKP’li beğenmek zorunda değiliz. Bu düzenin kirine pasına, çürümüşlüğüne karşı oylar TKP'ye" dedi.

'Sağcıdan sağcı, rantçıdan rantçı beğenmek zorunda değiliz'

Arikan'ın paylaşımları şöyle:

"AKP’nin büyükşehir adayını ve ilçe adaylarını zaten biliyoruz. Turgut Altınok eski MHP’lilerden, Keçiören’de halkı bezdiren A Takımı’nın mimarı olan isim. Yıllardır halkın üzerine karabasan gibi çöktüler.

Peki biz Altınok ve onun gibilerden kurtulmak isterken, seçenek olarak, hatta mecbursunuz diye karşımıza kimleri çıkarıyorlar? Gelin sadece CHP üzerinden Ankara’da kimlere, hangi adaylara, hangi siyasi gelenekten gelen isimlere oy vermeniz istendiğine yakından bakalım.

Mürsel Yıldızkaya: MHP’li. MHP’nin mevcut Polatlı Belediye Başkanı'ydı. O da Mansur Yavaş gibi MHP yeniden aday göstermeyince, soluğu CHP’de aldı.

Mesut Özarslan: MHP kökenli, İYİP'in önceki seçimlerde milletvekili adayı olan, Yavaş’a yakın bir diğer sağcı, patron aday.

Ertunç Güngör: AKP’nin eski Nallıhan İlçe Başkanı. CHP’nin AKP kontenjanından Ankara adayı yaptığı isimlerden biri.

Satılmış Karakoç: İYİP’in eski ilçe başkanı, yine aynı siyasi gelenekten geliyor. Şimdi CHP’nin Ankara Kalecik adayı.

Coşkun Ünal: MHP’nin 2014 seçimlerindeki Kızılcahamam adayı, şimdi soluğu Yavaş’la birlikte CHP’de alan bir diğer isim.

Yakup Odabaşı: CHP’nin bir diğer MHP’li adayı. 2009’da Gölbaşı’nda MHP’nin belediye başkanı olmuştu.

Özer Kasap: 2014, MHP’nin Beypazarı adayı. O da MHP’den gelip CHP’den aday olan bir diğer isim.

VE...

Mansur Yavaş: 89’da MHP’den meclis üyesi oldu. 94’te MHP’den belediye başkan adayı oldu. 99 ve 2004’te MHP’den Beypazarı Belediye Başkanı oldu. 2009’da MHP’den ABB adayı oldu.

2014’te MHP yeniden onu aday göstermeyince, ülkücü kalmaya devam edip CHP’nin adayı oldu. Sonrası malum.
***
Sağcıdan sağcı, rantçıdan rantçı, MHP’liden MHP’li, AKP’liden AKP’li beğenmek zorunda değiliz. Bu düzenin kirine pasına, çürümüşlüğüne karşı oylar TKP'ye."