Brezilya'nın Amazonas eyaletinde sağlık sistemi çökmüş durumda: Salgın en çok yerlileri vurdu

Brezilya'nın Amazonas eyaletinin başkenti Manaus'ta sağlık sisteminin çöktüğü ve hastanelerde yer kalmamasından dolayı yetkililerin 'açık hastane' açmayı planladığı belirtiliyor.

Dış Haberler

Brezilya'nın Amazonas eyaletinin başkenti Manaus'ta sağlık sistemi, Covid-19 vakalarındaki artışla birlikte tamamen çökmüş durumda

Telesur'da yer alan habere göre, 3 bin 91 kişide vakanın görüldüğü ve bunların 135'inin yoğun bakım ünitelerinde olduğu kentte alarma geçilmiş durumda.

Kentteki hastanelerde yatak sayısının yetersiz olduğu ve kent yetkililerinin "açık hastane" açmayı planladığı belirtiliyor.

Oldukça büyük olan ve insanların tedavi için kente gitmek zorunda kaldığın Amazon bölgesinde, "açık hastane"nin kısa vadede yalnızca 20 hastaya hizmet verebileceği kaydedildi.

En çok yerliler etkilendi

Yağmur ormanlarının yoğun olduğu bölgedeki coğrafi zorluklardan dolayı hastaların diğer kentlerden Manaus'a sevki konusunda da zorluklar yaşandığı belirtildi.

Kent yekililerin hastanelere sevkiyat için uçak seferlerini artırdığı aktarıldı. Dün sabahtan bu yana her 6 uçakta 2 veya 3 hastanın taşındığı kaydedildi.

Bölgede Covid-19 salgınından en çok yerlilerin etkilendiği belirtildi. Bölgede şu ana kadar 92 yerlide vaka görüldü. 15 yerli, virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Yerli Sağlık Destek Evleri'nin oldukça yoğun olduğu aktarıldı.

Eyalette salgın büyüyor

Manaus kentinde geçen hafta hastanelerin ölü bedenlerle dolduğu, bazı sağlık kurumlarında cansız bedenlerin tırlara yüklendiği belirtilmişti.

Kentte cenaze evlerinde de yer kalmadığı, bu nedenle cenazelerin yalnızca 5 aile üyesinin katılabildiği kısa bir törenin ardından toplu mezarlara gömüldüğü kaydedilmişti.