Avrupa Komünist İnisiyatifi'nden ABD halkı ile dayanışma çağrısı

Avrupa Komünist İnisiyatifi bir açıklama yayımlayarak Trump yönetimin şiddet ve baskılarına karşı ABD halkı ile dayanışma çağrısı yaptı.

Haber Merkezi

Avrupa Komünist İnisiyatifi Sekretaryası tarafından yapılan açıklamada, ABD yönetimi ve Trump’ın şiddet ve baskılarıyla karşı karşıya olan ABD halkıyla dayanışma duyguları ifade edilerek, ABD’deki gelişmelerin ‘‘Amerikan Rüyası’’ adı verilen efsaneyi dağıttığı, kapitalizmin acı sonuçlarını ve sosyalizmin zorunluluğunu ortaya çıkardığı belirtildi.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Avrupa Komünist İnisiyatifi, ABD yönetimi ve Trump’ın şiddet ve baskılarıyla karşı karşıya olan Birleşik Devletler halkıyla dayanışmasını ifade eder.

Hem Geroge Floyd’un acımasızca katledilmesi hem de on binlerce insanın pandemi nedeniyle yaşamını yitirmesiyle bir kez daha gün yüzüne çıkan ırkçılık ve toplumsal eşitsizlik, ABD’nin emperyalist barbarlığının iki yüzüdür. ABD, emperyalist Avrupa Birliği’nin suç ortaklığıyla, Küba’ya karşı yasa dışı bir abluka uygulamakta, Venezuela’ya açıktan müdahale etmekte ve Filistin halkının İsrail devleti tarafından katledilmesine destek vermektedir.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki gelişmeler 'Amerikan Rüyası' denilen efsaneyi dağıtmış, kapitalizmin halklar üzerinde yarattığı acı sonuçları ve sosyalizmin hem zorunlu hem de güncel olduğunu ortaya çıkarmıştır.

Avrupa ve dünya halklarını ABD yönetiminin protestoculara uyguladığı otoriterlik ve baskıları kınamaya ve Birleşik Devletler halkı ile dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.

Yaşasın uluslararası dayanışma!"