İbrahim Gökçek'in cenaze törenine polis saldırısı

Ölüm orucunu sona erdirmesinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in Gazi Mahallesi'nde yapılacak cenaze töreni polis tarafından engellenmeye çalışılıyor. Polis saldırısı sonucu şu ana kadar 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Haber Merkezi

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in yaşamını yitirmesi sonrası Gazi Mahallesi'nde yapılacak cenaze töreni polis tarafından engellenmeye çalışılıyor.

Gazi Cemevi'nde yapılacak anmaya katılmak isteyenler kurulan polis barikatlarıyla engellenmeye çalışılırken, cemevinin bulunduğu sokak giriş ve çıkışa kapatıldı.

Anmaya katılmak isteyen 4 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Cemevine biber gazlı müdahale

İbrahim Gökçek’in Kayseri'de yapılacak cenaze töreni öncesi, Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen anma polis tarafından engelleniyor. Polis Gazi Cemevi’nde anma için bir araya gelenlere biber gazı ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

'İbrahim Gökçek'in babası gözaltına alındı'

Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada polisin Gazi Cemevi'ne girdiği, İbrahim Gökçek'in babası Ahmet Gökçek, Grup Yorum üyeleri ve avukatlar dahil çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı duyuruldu.

Halkın Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Polis İbrahim'in babasını, Grup Yorum üyelerini ve avukat arkadaşlarımızı gözaltına aldıktan sonra morgun kapısını kırdı" denildi.

Daha sonra yapılan açıklamada "Polis Cemevi'nin morg kapısını da kırarak İbrahim Gökçek'in cenazesini kaçırdı" denildi.