Şule Çet Davası: Emsal karardır, ilmek ilmek aydınlatıldı

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet'in Ankara'da bir plazanın 20. katından atılarak öldürülmesi davasında verilen cezaların İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanmasını soL'a değerlendiren Avukat Özge Demir, 'Emsal karardır, ilmek ilmek aydınlatıldı' dedi.

Haber Merkezi

22 yaşındaki üniversite öğrencisi Şule Çet'in Ankara'da bir plazanın 20. katından atılarak öldürülmesi davasında İstinaf Mahkemesi verilen cezaları onanmıştı. 

Verilen cezaların İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanmasını Avukat Özge Demir soL'a değerlendirdi.

İlmek ilmek aydınlatıldı

Cinayetin verilen mücadeleler sonucunda aydınlatıldığını belirten Demir, ''Şule'nin katillerinden Çağatay Aksu ‘kasten öldürmek’ ‘nitelikli cinsel saldırı’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay ve Berk Akand yardım ve yataklıktan 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Şule'nin katledilmesi, intihar olarak gösterilmişti en başta ama Şule'nin dostları sayesinde, Türkiye'nin tamamını saran bir tepki doğdu. Bir kadın cinayeti, ilmek ilmek aydınlatıldı'' diye konuştu.

'Kadın cinayetlerinin engellenmesi için emsal bir davadır'

Şule Çet davasının kadın cinayetlerinin engellenmesi için emsal bir dava olduğunu dile getiren Demir, '''O saatte orada ne işi var, içki içmiş miydi, ailesi sahip çıksaydı, çalışmasına izin verilmeseydi' söylemleri karşısında tüm kadınlar dimdik durdu. Bu dava, kadın cinayetlerinin engellenmesi için emsal bir davadır. Kadın cinayetlerinin hesabını soracağız ve toplumun her alanında kadın ve erkek eşitsizliği ile mücadele edeceğiz, gün gelecek Türkiye'de hiç bir kadın cinayeti işlenmeyecek'' sözlerini sarf etti.

'Şule adalet arayanların yoluna ışık tutacaktır'

Covid-19 salgınında artan kadın cinayetlerine de değinen Özge Demir, sözlerini, ''Özellikle korona günlerinde artan şüpheli kadın cinayetleri aydınlatılmalıdır. Şule'yi geri getiremiyoruz, keşke getirebilsek ama onun için yürütülen mücadelenin Türkiye'nin aydınlanmasında önemli bir yer oldu. Şule adalet arayanların yoluna ışık tutacaktır" ifadeleri ile tamamladı.