Otopsi raporuna göre Ali El Hemdan üç metre mesafeden vurulmuş!

Otopsi raporuna ve görgü tanıklarının ifadesine göre Suriyeli genç işçi Ali El Hemdan, üç metre mesafeden, göğüs (kalp) bölgesine tek el ateş edilmesi sonucu hayatını kaybetmiş.

Haber Merkezi

Suriyeli sığınmacı işçi Ali El Hemdan'ın polis kurşunuyla öldürülmesi sonrası yeni bilgiler gündeme gelmeye devam ediyor.

Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

Otopsi raporuna ve görgü tanıklarının ifadesine göre; polis memurunun kimlik kontrolü yaptığı esnada 3 metre mesafeden gencin göğüs (kalp) bölgesine tek el ateş etmesi sonucu yaralandığı ve sonrasında hayatını kaybettiği ifade edilmektedir.

Gencin çalışmak zorunda kaldığı için dışarıda olduğu ve ceza yememek için de kaçtığı ifade edilmekte ve bazı görgü tanıklarının da olayın gerçekleştiği ana ait görüntülerde “polisin kalbinden vurduğunu” söylediği da duyulmaktadır.

112 Acil Servisi sağlık ekibi de genci hayata döndürmek için kalp masajı yaptığı esnada gencin kalbinden vurulduğu çok net bir şekilde görülmektedir.

İlimizde yaşayan ve son derece vahim bu olayın her yönüyle titizlikle ve hassasiyetle araştırılarak bir an evvel aydınlatılmasını, bölgedeki tüm kamera kayıtlarına el konulmasını, kastlı bir unsur varsa tespit edilerek sorumluluğu olanların hak ettikleri şekilde adalete hesap vermesini bekliyoruz.

Olay sonrası hızlı bir şekilde etkili işlemler ile açı alma, idari soruşturma, adli soruşturma ve verilen tutuklama kararı doğru ve yerindedir.