Demirören Azerbaycan piyangosunu da alıyor

10 yıl süreyle Milli Piyango'nun işletme hakkını devralan Demirören Grubu, Azerbaycan'dan da devlete ait piyango şirketinin yönetimini alıyor.

Haber Merkezi

İtalyan ortağıyla Varlık Fonu'nun 10 yıl süreyle Milli Piyango'nun işletme hakkını devralan Demirören Grubu, bu kez Azerbaycan'a giriyor. Dünya'da yer alan habere göre Azerbaycan Hükümeti, devlete ait piyango şirketinin yönetimini Demirören Grubu'na verecek. Demirören Grubu'na ait YMT Şans BV adlı şirket, Bakü Yönetimi'ne ait piyango şirketi Azerlotereya'yı devralacak.

Önümüzdeki 6 ay içinde yönetim devri gerçekleşecek. İlgili kararnameyi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün imzaladı.

Satışın arkasında ne var?

2017 yılının temmuz ayında çıkarılan bir Kanun Hükmünde Kararname sonrası Varlık Fonu'na devredilen Milli Piyango, o günden bugüne tartışma konusu.

İki yıl Varlık Fonu bünyesinde kalan Milli Piyango, geçtiğimiz yıl Demirören-Şisal ortaklığına 10 yıllığına 28 milyar liraya devredildi.

Milli Piyango'nun Demirören'e satışı sonrası kamuoyunda birçok iddia gündeme geldi.

İktidarın da teşvik etmesiyle Ziraat Bankası'ndan aldığı yüklü krediyle Doğan Medya'yı satın alan Demirören'in verilen tüm iktidar desteğine rağmen bu işten zarar ettiği belirtiliyor. İddiaya göre, tam da bu nedenle, Demirören'e bir tür "hediye" olarak Milli Piyango ihalesi verildi.

Varlık Fonu'nun ihale bilgilerini açıklamaması, ihaleye Demirören-Şisal ortaklığı dışında katılan olup olmadığının bilinmemesi ve ihale şartlarının dahi gizlenmesi bu iddiaları sürekli hale getirdi.