Ali İsmail'in katillerini sıkıştıran rapor

TÜBİTAK raporunda “darp edilen şahıs” teşhisiyle yer verilen kareler ile soL'un ulaştığı ve Ali İsmail'in olayın yaşandığı saatlerdeki en net görüntüleri birbiriyle uyuşuyor. Ali İsmail cinayeti davasının dördüncü duruşması bugün.

Elif Örnek

Polisler ve polislerden talimat alan siviller tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın, olayın yaşandığı saatlerdeki en net görüntüleri soL Portal tarafından yayınlanmıştı. Davaya bakan Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan TÜBİTAK raporu da, “darp edilen şahıs” teşhisinde, saldırıya uğrayan kişinin iyileştirilmiş görüntülerine yer veriyor. soL'un görüntüleri ile raporda yer alan kareler birebir örtüşüyor. Basının daha önce ulaştığı ancak dava dosyasına yeni giren rapor, sanıkların “Dövdüğümüz kişi Ali İsmail değildi” şeklinde savunma yapmaları nedeniyle uzun süredir bekleniyordu.

Eskişehir'de Haziran direnişi eylemlerine katıldığı için 2 Haziran gecesi bir ara sokakta dövülerek komaya sokulan ve 38 gün sonra yaşamını yitiren Ali İsmail Korkmaz davasının dördüncü duruşması bugün Kayseri'de yapılıyor. Mevlüt Saldoğan, Şaban Gökpunar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut isimli polisler ve İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ile Ebubekir Harlar adlı sivil sanıkların yargılandığı davada sona yaklaşıldı. TÜBİTAK'ın hazırladığı ve soL'un daha önce haberleştirdiği rapor, sonunda mahkemeye ulaştı. Bugünkü duruşmayı etkileyecek olan raporda, “darp edilen şahıs” olarak Ali İsmail'in görüntülerden elde edilen fotoğraf karelerine yer veriliyor.

soL'un yayınladığı ve Ali İsmail'in net bir şekilde teşhis edilebildiği görüntülerle, TÜBİTAK'ın iyileştirdiği görüntülerden elde ettiği kareler birbiriyle örtüşüyor. Harman Ekmek Fırını ve Beşik Otel'e ait güvenlik kamerası kayıtları üzerinde inceleme yapan TÜBİTAK, önce görüntüleri resim karelerine ayırarak saldırı anını inceledi ve bu kareler üzerinde iyileştirme yaptı. Ardından, saldırıyla bağlantılı diğer kişilerin görüntüleri üzerinde inceleme yapılarak, teşhise elverişli karelere ulaşıldı. TÜBİTAK raporunda isim vermedi ancak hem yapılan iyileştirmelerle görüntülerin netleşmesi hem de soL'un yayınladığı MOBESE görüntüleri karşılaştırıldığında, karelerin aynı olması, sanıkların saldırdıkları kişinin Ali İsmail olduğunu bir kez daha kanıtladı.

TÜBİTAK raporunda bu karelere yer verdi:

soL'un daha önce ulaştığı görüntüler için tıklayınız: Ali İsmail cinayetinde yeni görüntüler