Yunanistan’dan Doğu Akdeniz açıklaması

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, Doğu Akdeniz’in 'sıcak nokta' olmaya devam ettiğini söyleyerek, 'Bu yaz sıcak olayın yaşanması, Türkiye gibi Yunanistan’ın da en son istediği şey olur' dedi.

Haber Merkezi

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ulusal güvenlikten sorumlu danışmanı Tanos Dokos, video konferans yoluyla düzenlenen 5. Delfi Ekonomik Forumu’nun, Yunanistan Avrupa ve Dış Politika Vakfı (ELIAMEP) ile ortaklaşa düzenlenen "Doğu Akdeniz’deki Yeni Düzen" panelinde konuştu.

Doğu Akdeniz’in sıcak nokta olarak kalmaya devam ettiğini söyleyen Dokos, bölge için "sıfır nokta" nitelendirmesinde bulunarak, "Bu yaz sıcak olayın yaşanması, Türkiye gibi Yunanistan’ın da en son istediği şey olur" dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye ile işbirliğini canlandırmak için yeni yöntemler bulması gerektiğini de belirten Dokos, "Avrupa Birliği sıradan bir gözlemci. ABD’nin çok sayıda iç sorunu var. Libya’da durum kontrolden çıktı. Suriye sorun olarak kalıyor. Tek olumlu şey, neyse ki, mülteci akışlarının önemli ölçüde azalması" diye konuştu.