Yunanistan'dan Ayasofya açıklaması

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, 'Ankara'nın Ayasofya'da yapmaya hazırlandığı etkinlik rahatsız edici ve kınanmayı hak eden bir konu' dedi.

Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'un fethinin 567. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Ayasofya'da Fetih Suresi'nin okunacağını açıklamasının ardından Yunanistan'dan açıklama geldi.

Habertürk'te yer alan habere göre, SKAI TV'ye konuşan hükümet sözcüsü Stelios Petsas, Yunan hükümetinin Ayasofya'da yapılacak bir etkinliği onaylamadığını söyledi.

Petsas, "Ankara'nın Ayasofya'da yapmaya hazırlandığı etkinlik rahatsız edici ve kınanmayı hak eden bir konu. Çünkü Ayasofya dünya kültür mirasına ait bir müze olarak kabul ediliyor ve şu anda başka amaçlarla kullanılıyor" diye konuştu.

Ayasofya ile ilgili tartışmaların ilk kez yaşanmadığını söyleyen Petsas, "Bir meydan okuma olan bu durumu takip ediyoruz. Ancak her zaman uluslararası hukuka dayanan iyi komşuluk ilişkilerini öne çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan dün yaptığı açıklamada, "Yarın İstanbul'un fethinin 567. yıldönümü. Milletimizle birlikte çok güzel programlara şahitlik edeceğiz. Önce Sancaktepe'de Prof. Dr. Feriha Öz Hastanesi'nin açılışını yapacağız. Akşam saatlerinde Okçular Vakfı'nın Fetih Kupası yarışmaları gerçekleştirilecek. Ayasofya'da Fetih süresi okunacak ve dualar edilecek" demişti.