Yunanistan'da gösteri hakkının gaspına karşı komünistlerden büyük eylem

Yunanistan'da gösteri ve yürüyüşlerin hukuksuzca yasaklanması girişimine karşı komünistler haklarını savunmak için sokaklara çıktı.

Haber Merkezi

Yunanistan’ın birçok kentinde gösteri ve yürüyüşler ile ilgili yasa tasarısının geri çekilmesi talebiyle miting düzenlendi.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Kutsumbas, yaptığı açıklamada “Bu adice yapılmaya çalışılan yasa tasarısında bir şeyleri düzeltmek ve iyileştirmek için herhangi bir şey yer almıyor. Tek çözüm bu gerici ve çirkinlik abidesi yasa tasarısının geri çekilmesidir. Haklarımız için bütün mücadele yollarını kullanacağız” diyerek yasa tasarısına karşı mücadele edileceğini vurguladı.

Atina'nın Sintagma Meydanı’nda KKE’nin kitlesel olarak toplanması sırasında halkın hakları için mücadele etmesini hiçbir şeyin durduramayacağı mesajı güçlü bir şekilde verilmiş oldu. Yasa tasarısının geri çekilmesi istenirken, halkın, mücadelesiyle birlikle “örgütlü disiplinsizlikle” talimatlara uymayacaklarını, hükümetin geçmişte yaptığı birçok benzer yasa gibi bu gerici ve çirkinlik abidesi yasayı da iptal edeceğini belirttiler.

Fotoğraf: 902.gr

Fotoğraf: 902.gr

Fotoğraf: 902.gr

Fotoğraf: 902.gr