YKS’ye girecek öğrenciler dikkat

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek öğrencilerin kimlik kartı başvurularının alınması amacıyla tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 30 Mayıs Cumartesi 10:00-17:00 saatleri arasında açık olacağı duyuruldu.

Haber Merkezi

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Twitter hesabından YKS’ye girecek öğrencilerin kimlik kartı başvuruları için nüfus müdürlüklerinin açık bulundurulmasına ilişkin duyuruyu paylaştı.

Duyuruda tüm il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin 30 Mayıs Cumartesi 10:00-17:00 saatleri arasında açık olacağı belirtildi.

Yapılan açıklamanın devamında şunlar söylendi:

  • Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu 30 Mayıs Cumartesi günü 15 yaşını tamamlayanların kendileri ile birlikte ana, baba, veli veya vasisi; T.C. kimlik kartı başvurusunda bulunmakla sınır olmak, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla sınava başvurulduğunu gösterir fotoğraflı belge ile 10:00-17:00 saatleri arasında sokağa çıkabileceklerdir.
  •  Öğrencilerimizin mağdur olmaması için başvurudan önce T.C. kimlik kartı bedellerinin PTT, anlaşmalı bankalar ya da interaktif vergi dairesi (https://ivd.gib.gov.tr) adresinden yatırılması ve son altı ayda çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile bulundukları yer il veya ilçe nüfus müdürlüklerine randevusuz olarak müracaat etmeleri gerekmektedir.

YKS için online deneme

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 12. sınıf öğrencilerine yönelik çevrimiçi çözümlü mini deneme sınavları başlatacak.

İlki 30 Mayıs’ta gerçekleştirilecek sınavlar, 2 oturum halinde yapılacak. İlk oturumu YKS kapsamındaki tüm dersleri kapsayacak, saat 19.00’da başlayacak ve 70 dakika sürecek.

Birinci oturumda öğrencilere matematik ile Türk dili ve edebiyatından 15’er, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya ve felsefeden 5’er olmak üzere toplam 60 soru yöneltilecek. İkinci oturum İngilizce’den olacak, saat 21.00’de başlayacak, 30 dakika sürecek ve 20 soru yer alacak. Sınavların 2’ncisi 6 Haziran’da, 3’üncüsü 13 Haziran’da, 4’üncüsü ise 20 Haziran’da yapılacak. Sınava katılmak isteyen öğrenciler ogmmateryal.eba.gov.tr/panel/sinavlar.aspx adresinden kayıt olabilecek.