YKS'den manzaralar: Okul önlerinde yine yoğunluk yaşandı

Yaklaşık 2 milyon 437 bin 119 adayın Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na girmek zorunda kalması nedeniyle okul önlerinde yine tehlikeli görüntüler ortaya çıktı. İstanbul Esenyurt'ta bir öğrenci ise ameliyat olmasına rağmen sınava girmek zorunda kaldı.

Haber Merkezi

Koronavirüs pandemisine ve ertelenmesi istenmesine rağmen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girmek zorunda kalan yaklaşık 2 milyon 437 bin 119 aday, kalabalık nedeniyle geçen hafta Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında yaşanan benzer durumlarla karşı karşıya kaldı.

Çok sayıda kentte benzer manzaralar ortaya çıktı:

İstanbul Avcılar'da üç okulun birbirlerinin yanında bulunduğu Yeşilkent Mahallesi'nde yoğunluk yaşandı. Altı bine yakın öğrencisi ile Türkiye’nin en kalabalık ilkokulunun bulunduğu Yeşilkent Mahallesi’ndeki Leyla Bayram İlkokulu ile hemen karşısındaki MEV Nihat Çandarlı Ortaokulu ve Kemal Atay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sınav merkezleri olarak belirlenmesi nedeniyle bölgeye büyük yığılmaya neden oldu.

İstanbul Avcılar'da üç okulun birbirlerinin yanında bulunduğu Yeşilkent Mahallesi

İstanbul Esenyurt Belediyesi ekipleri ameliyat olmasına rağmen sınava girmek zorunda bırakılan Merve Göker'i hasta nakil aracıyla sınava götürdü. Göker, Kağıthane'deki Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne götürüldü.

İstanbul Esenyurt'ta bir öğrenci ameliyat olmasına rağmen sınava girmek zorunda kaldı.

Bursa

Bursa

Edirne'de de özellikle Trakya Üniversitesi ve çevresinde kalabalık fazlaydı.

Edirne/Trakya Üniversitesi

Edirne

Konya'da Merkez Karatay ilçesinde bulunan İmam Hatip Lisesi'nde sınava giren öğrenciler, aileleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde okulun önüne geldi. 

Konya'da bir İmam Hatip Lisesi önü

Binlerce öğrencinin sınava girdiği Şanlıurfa'da da aynı yoğunluk vardı.

Fotoğraf: Ajans Urfa