YKS tepkilerinin ardından Erdoğan açıklama yaptı: Barajı aşağı çektik, muaf olacağınız dersler var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YKS ve LGS tarihlerinin değiştirildiğini açıklamasının ardından özellikle sosyal medyada öğrenciler, alınan karara büyük tepki gösterdi. Öğrencilerin tepkilerinin ardından bir açıklama daha yapan Erdoğan, barajın 170'e çekildiğini ve öğrencilerin müfredatın önemli bir kısmında muaf tutulacağını söyledi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yapılan kabine toplantısının ardından normalleşme takvimini açıkladı.

Açıklanan takvime göre, YKS ve LGS Haziran ayında yapılması kararı alındı. 

Alınan karara öğrencilerden ise büyük tepki geldi. Özellikle sosyal medyadan dile getiren öğrencilerin tepkilerinin ardından Erdoğan bir açıklama daha yapmak zorunda kaldı.

Erdoğan, sosyal medya hesabından öğrencilerin tepkilerini dile getirdikleri etiketle yaptığı açıklamada, ''#yks2020, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170’e çektik. Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek'' ifadelerini kullandı. 

Ayrıca Erdoğan, ''Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır. Gelecekte sizlere emanet edeceğimiz güçlü Türkiye’yi, birliğimizi bozmaya çalışan odaklara rağmen inşa etmeye devam edeceğiz.'' diyerek ortaya çıkan tepkilerin siyasi istismara neden olmamasını dilediğini dile getirdi.