Yetki pedofili profesöründe: Berlin’de sokak çocukları pedofillere 34 yıl boyunca evlatlık verildi

Yeni bir çalışma Batı Berlin’de yetkililerin 30 yıldan uzun bir süre boyunca sokak çocuklarını pedofillere kasıtlı olarak evlatlık verdiğini ortaya çıkardı.

Dış Haberler

Pedofilinin "faydalı olduğunu" savunan profesör Helmut Kentler’in girişimiyle 1969'da Batı Berlin’de başlatılan "Kentler Projesi" adlı çalışmanın 2003’e kadar sürdüğü ortaya çıktı. Pedofili profesörünün projesi kapsamında Batı Berlinli yetkililer sokak çocuklarını "sevgi dolu koruyucu ebeveynler olacakları" teziyle, kasıtlı olarak pedofillere evlatlık verdi. Batı Almanya’da bu projenin varlığı ve 30 yıldan uzun süredir var olması yetkililerce üstü örtülmeye çalışılmış olsa da bu hafta başında yayımlanan bir çalışmayla tekrar gündeme geldi.

Hildesheim Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, Berlin'deki yetkililerin bu uygulamayı neredeyse 30 yıl boyunca yürüttüğünü ve pedofil koruyucu babaların düzenli bakım ödeneği aldıklarını ortaya çıkarmış oldu.

Pedofiliyi savunan Profesör Helmut Kentler

Yetişkinler ve çocuklar arasındaki cinsel ilişkinin "zararsız ve hatta faydalı" olduğunu savunan pedofil profesör Helmut Kentler, 2008 yılında ölmüştü.

Pedofili projesi Batı Almanya’nın kurumları tarafından da desteklendi

2016 yılında pedofillerin ellerine teslim edilen insanların verdiği ifadelerle gündeme gelmesinin ardından, bölgesel hükümet konuya dair bir bilgisi olduğunu reddetmiş ve ıslah çalışmalarının başlatılacağını duyurmuştu. Ancak çalışmalar yetkililerin projeyi resmi olarak yürüttüğünü ortaya çıkarmış durumda.

Hildesheim Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yayımladığı çalışmaya göre, Berlin Senatosu, eğitim kurumları ve devlet gençlik refah bürosu tarafından Kentler’in pedofili faaliyetleri desteklendi ve savunuldu. Kentler'in kendisi, çocuklarla ve teslim edildiği pedofillerle düzenli temas halinde oldu ancak asla yargılanmadı.

Batı Almanya’da akademide pedofil profesör ağı

Konuya yönelik yapılan araştırmalara göre, Batı Berlin’li yetkililerin çocukları teslim ettiği pedofiller arasında yüksek profilli akademisyenler de bulunuyor. Söz konusu akademisyenler Max Planck Enstitüsü, Berlin Özgür Üniversitesi ve içindeki pedofili ağının gün yüzüne çıkmasıyla kapanan Odenwald Okulu’nda görev yapmaktaydılar.