Yasa Meclis'te, Savunma ayakta!

Avukatların 'çoklu baro sistemi'ne karşı Çağlayan Adliyesi'nde buluşacaklarını duyurmasının ardından girişler bariyerlerle kapıtıldı. Adliyeden çıkan avukatların ‘Barikatı kaldır’ sloganlarının ardından polis barikatı kaldırmak zorunda kaldı. Eylem için 'Savunma susmadı, susturulamaz' diyen çok sayıda avukat bir araya geldi.

Haber Merkezi

"Çoklu baro" sistemi yasasının Meclis'e sunulmasının ardından adliye ablukaya alındı. Adliyeden çıkan avukatların ‘Barikatı kaldır’ sloganlarının ardından polis barikatı kaldırmak zorunda kaldı. Çağlayan Adliyesi Meydanı'nda avukatlar "Savunma Mitingi" yaptı. 

Ülkenin avukatlara ihtiyacı olduğunu söyleyen İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir" dedi.

Güncelleme: 13.24

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, "Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir" dedi.

Durakoğlu şunları söyledi:

"Kimisi ölüm orucunda avukatların. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedecekleri için direniyor avukatlar. Adil yargılanmak istiyorlar. Yaşamlarını değil avukatlıklarını kaybedekleri için direniyorlar. Siz siyaset yapıyorsunuz diyorlar. Siyaset yapmanın suç olduğu bir ülke söyler misiniz bana? Hukukçular siyaset konuşmasın istiyorlar, ölene kadar konuşacağız.

Biz insan haklarına sahip çıkmak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü gözetmek görevimiz. Burdan Ankara'ya söylüyorum. Susamaz barolar. Bunu bilmeli Ankara. Biz biat etmeyiz, eğilmeyiz. 2010 Referandumu'nda yapmayın dedik, yargıyı FETÖ'ye teslim ediyorsunuz dedik.  'FETÖ diyemezsiniz, hocaefendi' dediler. Bu da bir FETÖ projesidir!

Yazın bunu bir kenara. Bu bir FETÖ projesidir. 2010 yılında referandum ile planlanan bir projedir. Bu ülkenin dirence ihtiyacı var. Avukatlara ihtiyacı var. Şiddet kullanmadan, provokasyonlara pabuç bırakmadan en iyi sergileyen avukatlara ihtiyacı var. 

TBMM'nin iradesine daima saygı göstereceğiz ama yasa yapma gücünü silah olarak kullanmaya kalkışanlara onun bir bumerang gibi geri döneceğini anlatacağız. Bunları hatırlatacağız onlara. Bu bizim demokratik hakkımız. Bu hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu teklifin evrensel hukuk formlarına, anayasaya aykırı olduğunu kanıtlayacağız, çünkü bir avukatız.

'Bu eylemlerin sürmesi gerekiyor'

TKP'li hukukçular adına soL'a konuşan avukat Özgür Murat Büyük, AKP'nin düzenlemede ısrarcı olmasının sebebini anlattı. 

Büyük, "AKP'nin bu yasa tasarısını çıkarmasını sebebi şu: işçi avukatlık, arabuluculuk, işkencenin önlenmesi, hukuka aykırı muameleleler gibi konular AKP yandaşı barolarla çok rahat yürütülebilir. Yeterli olmadığını, ileri taşınması gerektiğini düşünsek de buna bile tahammül edilemiyor. Bu eylemlerin sürmesi gerekiyor" dedi.

Güncelleme: 13.13

Çağlayan Adliyesi Meydanı'nda bir araya gelen avukatlara seslenen İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, "Bu ülkenin dirence, avukatlara ihtiyacı var" dedi.

Güncelleme: 12.44

Avukatlar 'Savunma susmadı, susturulamaz' sloganlarıyla eylem alanına girmeye devam ediyor. Kalabalık sürekli artıyor.

Güncelleme: 12.34

Avukatlar adliye önündeki eylem alanına yürüyor.

Güncelleme: 12.25

Adliyeden çıkan avukatların ‘Barikatı kaldır’ sloganlarının ardından polis barikatı kaldırmak zorunda kaldı. Avukatlar basın açıklaması yapılacak alana yürüyor. "Savunma susmadı susmayacak" sloganları atıldı.

Çağlayan Adliyesi çıkışı

Güncelleme: 12.16

Avukatlar adliye içinde bir araya gelerek, AKP'nin 'çoklu baro sistemi'ne eylem yapıyor: "Savunma susmadı susmayacak", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları atılıyor.

Avukatların Çağlayan Adliyesi'nde buluşacaklarını duyurmasının ardından bariyerlerle kapatıldı.

AKP tarafından 28 maddeden oluşan Avukatlık Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması'na Dair Kanun Teklifi'ni Meclis Başkanlığı'na bugün sunulmuştu.