Vietnam'da 1 ay boyunca hiç yeni koronavirüs vakasına rastlanmadı

Pandemiyle mücadele konusunda dünyadaki en başarılı ülke olan 96 milyon nüfuslu Vietnam, son bir ay boyunca 1 vaka bile kaydetmedi. Ülke genelinde pandemiden dolayı sadece 35 kişi yaşamını yitirirken bugüne kadar bin 95 vaka kaydedildi, bu insanların bin 20'si iyileşerek taburcu edildi.

Dış Haberler

Güneydoğu Asya ülkesi Vietnam, son 30 gün boyunca ülke çapında yeni bir Covid-19 vakası bildirmedi.

Vietnam Sağlık Bakanlığı, Cuma günü, koronavirüs pandemisyle ilgili düzenlenen basın açıklamasıyla, ülkenin virüse herhangi bir enfeksiyon kaydetmeden art arda 30 günü devirdiğini bildirdi.

Bu bağlamda, sağlık kurumu bugüne kadar bin 95 Vietnamlının Covid-19 ile enfekte olduğunu ve Covid-19 nedeniyle 35 ölümün gerçekleştiğini belirtti.

Ayrıca Güneydoğu Asya ülkesinde dün itibariyle bin 20 kişi koronavirüs ile enfekte olduktan sonra iyileşti ve şu anda 40 enfekte kişi farklı hastane merkezlerinde istiraat ediyor.

Hanoi Sağlık Bakanlığı'na göre, 45 gün önce 17 Ağustos'tan bu yana, Vietnam'ın başkenti koronavirüs ile herhangi bir toplu enfeksiyon kaydetmedi.

Vietnam'ın pandemiyle mücadelesi Dünya Sağlık Örgütü de dahil olmak üzere bir çok kurum tarafından örnek gösteriliyor. Pandeminin sıfır noktası olan Çin'le sınırı bulunan Vietnam, sadece ülkede 6. vakanın gözlemlenmesinin ardından tüm sınırlarını kapattı ve ilerleyen günlerde ülkedeki hayati olan üretimler dışında bütün ekonomiyi durdurdu. Ülkede vaka sayısı daha tekli hanelerdeyken ülke çapında karantina önlemleri için harekete geçen Vietnam, karantina boyunca ulusal çapta tüm yurttaşlara maaşlarını ikame edecek geri ödemesiz ücretler bağladı.

Le Duc Hiep adlı Vietnamlı sanatçının tasarladığı afiş: "Evde kalmak yurtseverliktir"

Dünya çapında ülkelerde pandemi dolayısıyla ekonomik daralmalar gözlemlenirken Vietnam ekonomisi ülkenin pandemiyi ciddiye alması, işe yarayan önlemler alması ve 'normale' dikkat ederek dönmesi sayesinde IMF'nin tahminlerine göre ülkenin GSYİH'sinin yüzde 2,7 büyümesi bekleniyor.