Venezuela: Kolombiya'nın paralı askerlerinin sızma girişimini kınıyoruz

Deniz yoluyla ülkeye sızma girişimini kınayan Venezuela Savunma Bakanı Padrino Lopez, 'Emperyalizme ve ulusal egemenliğimize zarar vermek isteyen herkese karşı kalıcı isyan başlattığımızı ilan ediyoruz' dedi.

Haber Merkezi

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, Kolombiya tarafından planlanan deniz yoluyla ülkeye sızma girişimini kınadı.

Telesur'da yer alan habere göre, Padrino Lopez, saldırının ülkede kaos yaratmayı ve Venezuelalı liderlere suikast düzenlemeyi amaçladığını kaydetti.

Padrino Lopez, "Saldırı, coğrafyamızı etkin bir şekilde denetleyen istihbarat ve karşı-istihbarat kurumları sayesinde zamanında tespit edildi" açıklamasında bulundu.

Venezuela Bolivarcı Silahlı Kuvvetleri'nin saldırıya hemen karşılık vermesi sonucunda saldırıda bulunan bazı paralı askerlerin öldürüldüğünü, bazılarının ise yakalandığını bildiren Padrino Lopez, "Emperyalizm, ne yazık ki gençleri ön cepheye sürüyor" diye konuştu.

Ordunun operasyonu sırasında çok sayıda silahın ele geçirildiği kaydedildi.

Bolivarcı Donanma Kuvvetleri'nin paralı askerlerin kullandıkları materyalleri batırılan gemide arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Bolivarcı Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasını aktaran Padrino Lopez, "Ulusal egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı hava, su ve kara yoluyla tehdit eden tüm terör unsurlarını ve hücrelerini aramaya devam edeceğiz" sözlerini aktardı.

Padrino Lopez, "Venezuela'yı savunmak konusunda kararlıyız, emperyalizme ve ulusal egemenliğimize zarar vermek isteyen herkese karşı kalıcı isyan başlattığımızı ilan ediyoruz" açıklamasında bulundu.