Uzungöl yeniden ihaleye çıkıyor: Yeni yapılaşmaların önü açılıyor

Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde bulunan Uzungöl, ihaleye çıkıyor. Doğal güzelliği ile bilinen Uzungöl, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan 'Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi' ihalesi ile daha fazla yapılaşma ile karşı karşıya kalacak.

Haber Merkezi

Trabzon'un Çaykara İlçesi'nde bulunan Uzungöl'ün imar projesi için imar takvimi belirlendi. 

İki etaptan oluşacak 'Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1.etabı için yapılacak ihalenin, 30 Haziran'da yapılacağı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı. 

Yapılan açıklamada, ''Proje kapsamında görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak, Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreaktif faaliyetlerin düzenleneceği ortamın sürdürülebilir bir şekilde yeniden oluşturulması amaçlanmaktadır'' denilirken, doğal mirasın korunacağı da iddia edildi.

Ahşap korkuluk, kaldırım...

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, proje kapsamında  2 bin metre uzunluğunda ahşap korkuluk, kaldırım, bazalt bordür ve rulo çimin yapılacağı ifade edildi.

12 milyon liralık çevre düzenlemesi

Açıklamanın devamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu'nun sözlerine yer verilen açıklamada, ''Uzungöl, şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir turizm destinasyonu. Yerli ve yabancı turistlerimizin gözdesi olan Uzungöl’ün hem çevre düzenlemesinin iyileştirilmesi hem de tanıtımı için yoğun çalışma yürütüyoruz. Bölgede kullanımdan dolayı eskiyen tüm alanları güzel bir görünüme kavuşturmak için 30 Haziran’da Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi’nin ihalesini gerçekleştireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle sonbaharda yapımına başlayacağımız toplam 12 milyon liralık çevre düzenlemesi çalışmasını kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Uzungöl ile ilgili çalışmalarımızda bize her zaman destek olan Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Projenin tanıtım fotoğrafları ise şu şekilde: 

Uzungöl, geçtiğimiz dönemde kaçak ve 'izinli' yapılaşmalar ile bozulan doğal yapısı ile çokça gündeme gelmişti.