Uzman çavuş Musa Orhan hakkında cinsel saldırıda bulunduğu genç kızın ölümü sonrası tutuklama talebi

Batman'da 18 yaşındaki İ.E.'yi alıkoyup cinsel saldırıda bulunan uzman çavuş Musa Orhan hakkında İ.E.'nin ölümünün ardından savcılıkça tutuklama talep edildi.

Haber Merkezi

Batman'da Temmuz ayında cinsel saldırıda bulunduğu 18 yaşındaki İ.E.'nin intihar sonucu ölümünün ardından uzman çavuş Musa Orhan hakkında tutuklama talep edildi.

Orhan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Savcılıkça yapılan açıklamada Batman'da genç kıza istismar davasında şüpheli Musa Orhan'la ilgili tutuklama talep edildiği kaydedildi.

Savcılık açıklamasında "Soruşturmanın tamamlanmasına müteakip şüpheli hakkında 27.07.2020 tarihinde Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesine nitelikli cinsel saldırı suçundan iddianame tanzim edilerek kamu davası açılmış ve Adli Tıp Kurumu raporunda belirtilen bulgular doğrultusunda yargılamayı yapacak mahkemeden şüphelinin tutuklanması talep edilmiştir. Mahkemenin Başsavcılığımızın talebi hakkında bir karar vermesi beklenmekte olup yargılama süreci devam etmektedir" denildi.

Musa Orhan olayın ardından gözaltına alınmış ancak çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Cinsel saldırıda bulunduğu İ.E. intihara teşebbüs etmesinin ardından dün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti.

Siirt Barosu tarafından bugün yapılan açıklamada Orhan'ın çalıştığı kamu kurumu tarafından açığa alındığı ve tutuklanması istemiyle Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılmasının talep edildiği belirtilmişti.

Batman'ın Beşiri ilçesinde uzman çavuş Musa Orhan tarafından 20 gün boyunca alıkonup cinsel istismara maruz kalan, sonrasında intihar girişiminde bulunan 18 yaşındaki İ.E. tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitirdi.

Siirt Barosu'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca nitelikli cinsel saldırı suçundan soruşturma başlatıldığı belirtildi. Alınan mağdur beyanı ve dosya kapsamına giren adli tıp raporu üzerine şüpheli Orhan'ın 16 Temmuz 2020'de saat 14.00 sıralarında alınan gözaltı kararına istinaden mevcutlu olarak 17 Temmuz 2020'de Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hazır edildiği kaydedilen açıklamada, şüphelinin tutuklama talebiyle Siirt Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği aktarıldı.

Siirt Barosu: Soruşturmanın takipçisi olacağız

Siirt Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgulaması yapılan Orhan'ın adli kontrol altına alınarak yurtdışına çıkışının yasaklanmasına karar verildiği ve serbest bırakıldığı belirtilen açıklamada, "Bu karara hem baromuz hem de Siirt Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan itiraz reddedilmiştir. Bu karara karşı Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ve Siirt Barosu Başkanlığı tarafından Şırnak Sulh Ceza Hakimliği nezdinde itirazda bulunulmuş, bu itiraz da reddedilmiştir. Sonraki aşamada soruşturma dosyası, baromuz ve baromuza bağlı Kadın Hakları Komisyonu tarafından yakından takip edilmiştir" denildi.

"Nitekim, yürütülen soruşturma kapsamında adı geçen şüpheli, çalıştığı kamu kurumu tarafından açığa alınmıştır. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında iddianame düzenlenmiş ve tensiple birlikte adı geçen şüpheli M.O'nun tutuklanması istemiyle Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde kamu davası açılması talep edilmiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, Siirt Barosu ve Siirt Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından da ayrıca tensiple birlikte tutuklama kararının verilmesi için Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bunun üzerine Ağır Ceza Mahkemesi tarafından iddianamenin iadesi kararı verilmiştir. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemece verilen iddianamenin iadesi kararına karşı itirazda bulunmuş olup, bu hususta bir karar verilmesi beklenmektedir. Soruşturmanın başından beri Siirt Barosu Başkanlığı ve Kadın Hakları Komisyonu olarak hem hukuki destek hem de mağdurun sağlık durumu ile ilgili olarak ailesiyle dayanışma içerisinde bulunarak, sürecin doğru bir şekilde yönetilmesi sağlanmaya çalışılmıştır. 18 Ağustos'ta mağdur İ.E. tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmiştir. Yaşam mücadelesini kaybeden İ.E'ye Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Kızımız ve ailesinin yaşadığı mağduriyetle ilgili hukuki sürecin başından beri müdahil olan baromuz, bundan sonraki süreçlerde de ailenin yanında olarak soruşturmanın takipçisi olacak" denildi.