Tutuklanan Banu Özdemir'in avukatı: Karar siyasidir, itiraz edeceğiz

İzmir'de camilerden çalınan 'Bella Çav' marşının görüntülerini paylaşmasının ardından tutuklanan CHP üyesi Banu Özdemir'in tutukluluğuna itiraz edilecek. soL'a konuşan avukatı Süleyman Karadağ, 'Bu verilen kararın kesinlikle yasalara, hukuka, vicdana, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu üstüne basarak söylemek isterim' dedi.

Haber Merkezi

Camilerden "Bella Çav" marşının çalındığı haberlerinin ardından hedef gösterilerek gözaltına alınan ve tutuklanan CHP üyesi Banu Özdemir'in tutukluluğuna itiraz edilecek.

soL'a konuşan ve karara itiraz edeceklerini belirten Özdemir'in avukatı Süleyman Karadağ, kararın siyasi olduğunu söyledi.

'Hukuki değerlendirme mümkün değil'

"Bu verilen kararın kesinlikle yasalara, hukuka, vicdana, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne aykırı olduğunu ve hukuki bir değerlendirme yapmanın mümkün olmayacağını üstüne basarak söylemek isterim" diyen Karadağ, "Karar siyasidir. CHP'yi yıpratmak ve o camide çaldırdıkları müziği CHP'ye yüklemek için alınmış bir karar müvekkilim arada kurban edildi" ifadesini kullandı.

CHP'li yöneticilerin açıklamaları tepki çekmişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere CHP'li isimler de AKP'li hesaplarla birlikte açıklama yaparak, Özdemir'in tutuklanmasıyla sonuçlanan süreci hızlandırmıştı.