Turizm Bakanı Ersoy: Korona olmayan tesise sertifika verilecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, koronavirüs görülmeyen tesisler için bir sertifika çalışması başlattıklarını söyledi.

HABER MERKEZİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde koronavirüs görülmeyen tesisler için bir sertifika çalışması başlatıldığını söyledi.

Ersoy "Tesislere önlemleri aldıktan sonra sertifika verilecek. Büyük tur operatörlerinin de bu konuda fikirlerini istedik" dedi.

Turizm sezonunun mayıs sonunda açılacağını belirten Ersoy "Salgın bitince ilk etapta Asya ülkeleri gelir diye düşünüyorum” diye konuştu.

NTV'nin canlı yayınına katılan Ersoy, “Mayıs sonuna doğru normalleşmenin mümkün olacağını düşünüyorum. İç turizmde de hareket başlar” dedi.

'Galataport bu yıl içinde hizmete girecek'

Ersoy ayrıca Galataport'un turizm için çok önemli olduğunu ileri sürerek “Virüs nedeniyle gemilerin yanaşması gecikmiş olabilir ama Galataport bu yıl içinde hizmete girmiş olacak" dedi.

Galata Kulesi'yle ilgili de Ersoy "Belediye hukuki süreçleri uzatarak zaman kazanıyor. Düzenlemeyle Galata'yı bir müze kule haline getirip cazibe merkezi yapacağız” diye konuştu.