TTB: 95 sağlık çalışanı ve 7 bin 506 yurttaşı Covid-19 nedeniyle kaybettik

Türk Tabipleri Birliği'nin açıkladığı 'Covid-19 İzleme Grubu 6. Ay Değerlendirmesi' raporuna göre 95 sağlık çalışanı ve 7 bin 506 yurttaş Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

Haber Merkezi

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Grubu 6. Ay Değerlendirmesi raporunu açıkladı.

13 ayrı bölümde 84 başlıkta hazırlanan rapora, 85 yazarın katkı sunduğu belirtildi. Raporun tamamını okumak için tıklayınız: Türk Tabipleri Birliği (TTB) Covid-19 İzleme Grubu 6. Ay Değerlendirmesi raporu

TTB'nin açıklamasında "41’i hekim olmak üzere 95 sağlık çalışanı ve 7.506 yurttaşı COVID-19 nedeniyle kaybettik. Tüm amacımız ölümleri önlemektir" denildi.

Çevrimiçi yapılan basın toplantısıyla rapor kamuoyuna duyuruldu. Eğitimin bir an önce fırsat eşitliğinin sağlanması gereğince başlatılması gerektiği söylenen toplantıda salgının toplumdaki sınıf farklılıklarını da ortaya serdiği belirtildi. Özellikle sanayi bölgelerini çevreleyen işçi mahallelerinde salgının yoğunluğunun gözlendiği belirtilirken "Anadolu yakasındaki D-100 Otoyolu artık bir otoyol değil, sınıfsal bir sınır haline gelmiş durumda” denildi.

“Türkiye’de acil sağlık hizmetleri önümüzdeki fırtınayı kaldıracak durumda değil” denilen toplantıda “Önümüzdeki dönem gelen fırtınayı durdurabilecek en önemli şeyin grip aşısı olduğunu ancak bunun için de ne yazık ki elimizde yeterli stoğun olmadığının farkındayız” ifadeleri kullanıldı.