Trump’tan Trump’a: ezici güç kullanıldı, mükemmel bir iş, teşekkürler Başkan Trump

Donald Trump ülkesindeki eylemlere karşı şiddeti yüceltmeye devam ederken ‘dün bir sorun yoktu, bir sürü tutuklama oldu’ dedikten sonra kendisine teşkkür etmeyi unutmadı.

Dış Haberler

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen George Floyd cinayeti üzerine başlayan eylemlere karşı ABD Başkanı Donald Trump şiddeti ycelten söylemlerine devam ediyor. Trump, kişisel sosyal medya hesabından “DC dün gece hiç problem yaşamadı. Birçok tutuklama [oldu]. Herkes tarafından mükemmel bir iş. Ezici güç [kullanıldı]. Hakimiyet. Aynı şekilde Minneapolis harikaydı (teşekkür ederim Başkan Trump!).” mesajını paylaştı.

Polis saldırıları sırasında gazeteciler de hedef alınıyor. Avusturalya menşeli Sunrise adlı kanalın muhabirlerini polis canlı yayında darp etti.

Trump geçtiğimiz hafta eylemcilere yönelik "bu ÇAPULCULAR George Floyd'un anısına saygısızlık gösteriyor. Şimdi Vali Tim Walz'la konuştum ve ona ordunun onun yanında olduğunu belirttim. Her zorlukta kontrolü ele alırız ama yağma başladı mı ateş etme başlar. Teşekkürler!" demişti. Trump'ın bu mesajı eylemcileri vurmayı ima etmek olarak yorumlanmıştı.