Trump'ın kampanya müdürü: 'Artık Rusya'ya bağımlı değiliz'

Donald Trump'ın 2020 seçim kampanyası müdürü Brad Parscale, SpaceX'in uzaya fırlatılmasının ardından artık Rusya'ya bağımlı olmadıklarını söyledi ve Demokrat Parti'nin Başkan Adayı Joe Biden'ı Çin'in uzayın keşfinde tam ortak olmasını istemekle eleştirdi.

Dış Haberler

Cumartesi günü uzaya Robert Behnken ve Douglas Hurley isimi iki ABD’li astronotu taşıyan Space X roketi, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden başarılı bir şekilde fırlatıldı. 2011 yılından beri ABD’nin kendi topraklarından uzaya gönderdiği ilk insanlı araç olan SpaceX, aynı zamanda özel bir şirket tarafından uzaya astronot taşıyan ilk uzay aracı olma özelliğini de taşıyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın 2020 seçimleri kampanya yöneticisi Brad Parscale, başarılı fırlatmanın hemen ardından attığı bir tweet ile Rusya ve Çin’e mesaj göndererek, uzay yolculuklarının emperyalist ülkeler arasındaki jeo-politik rekabetin bir parçası haline gelebileceğinin de işaretini verdi. 

Tweetinde ‘‘astronotlarım ABD topraklarından bir ABD roketi ile yola çıkarken, artık uzay yolculuğu için Rusya’ya bel bağlamıyor olmamız önemli’’ diyen Parscale, ‘‘Joe Biden Çin’in uzayın keşfinde ‘tam bir ortak’ olmasını istiyor ve kendilerini ABD’nin arkasından  gelen ‘yeni bir aday’mış gibi hissetmelerini arzu etmiyor’’ ifadesini kullandı. 

ABDli astronotlar 2011 yılından bu yana uzaya çıkmak için Rus Soyuz roketlerini kullanmak ve yolculuklarına Kazakistan’da bulunan Baykonur Uzay Üssünü’nden başlamak zorunda kalıyorlardı.