Trump protestolar sırasında gizli sığınağa alındı

George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi nedeniyle Minneapolis kentinde başlayan ve başkent Washington'a sıçrayan gösteriler sonrası gizli servisin, Beyaz Saray önündeki protestolar sonrası Trump'ı gizli bölmenin olduğu yere götürdüğü öne sürüldü.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray önünde düzenlenen George Floyd protestoları sırasında başkanlık sarayında bulunan gizli yer altı sığınağına götürüldüğü ileri sürüldü.

AP'ye konuşan Cumhuriyetçi bir senatör, şimdiye kadar protestoların en şiddetlisi olarak kayda geçen cumartesi akşamı sığınağa götürülen Trump'ın sığınakta yaklaşık bir saat geçirdiğini söyledi. Trump'ın sığınağa götürüldüğü ismi açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi tarafından da doğrulandı.

Trump, cumartesi günü Twitter üzerinden paylaştığı mesajda protestocular için, "Beyaz Saray’ın çitlerini aşsalardı hayatımda gördüğüm en saldırgan köpeklerle ve en uğursuz silahlarla karşılaşacaklardı" ifadesini kullanmıştı.

Trump, attığı tweetlerde göstericilerle Beyaz Saray'ın önünde karşı karşıya gelen gizli servis elemanlarını överken, Demokrat Partili belediye başkanları ve valileri ise göreve çağırdı.