Trump ibadethanelerin açılmasını hayati zorunluluk ilan etti

ABD Başkanı ibadethanelerin derhal açılması gerektiğini söylerken, bu adıma uymayan valileri görevden almakla tehdit etti.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump, kiliselerin, sinagogların ve camilerin “hayati zorunluk taşıyan” kuruluşlar olduğunu ilan etti. Valilere derhal yeniden açılmalarınaizin vermesini emretti ve talebireddederse onları yetkisiz kılmakla tehdit etti.

Bugün Beyaz Saray'da “Bunlar toplumumuzu bir arada tutan ve halkımızı bir arada tutan yerlerdir” diyen Trump, bazı eyaletlerin tekel bayiilerini ve kürtaj kliniklerini açık tutmalarını “doğru değil” olarak yorumladı. İbadethaneler Covid-19 pandemisi yüzünden kapatılmış durumda.

Trump, bununla ilgili bir sorunu olan herhangi bir valiyi anlayışla karşılamayacağını da sözlerine ekledi. Trump eğer valiler ibadethanelerin hemen yeniden açılmasına izin vermezlerse, bu hafta sonu “Valileri geçersiz kılacağım” dedi.

ABD Başkanı “Amerika'da daha az duaya değil, daha çok dua etmeye ihtiyacımız var.” yorumunda bulundu.

ABD Covid-19'dan pandemisinin merkezi konumunda. Ülkede bugüne kadar 1 milyon 600 binden fazla vaka kaydedilirken 97 bin 169 kişi yaşamını yitirdi.