Trol ordusu olan AKP’den 'milli hesap' hamlesi

Sosyal medyadaki trol ordusuyla bilinen AKP, Erdoğan’ın ‘Sosyal medyada birlik olmalıyız’ talimatının ardından yeni bir hamle başlattı.

Haber Merkezi

Sosyal medyadaki “trol” ordusuyla bilinen AKP’den Erdoğan’ın talimatı sonrasında “milli ve etik hesap” hamlesi geldi. AKP’liler “MilliHesaplarBurada” etiketiyle takipleşmeye başladı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Devletimizin ve hukukun yanında duruyoruz. Hakikatı kuşanıp, hakikatı konuşup ‘Sosyal Medya Etik Kuralları’nı kabul ediyor ve takipleşiyoruz. Böylece sosyal medyayı milli kültürümüzün ve ahlakımızın vakur duruşu ile kuşatıyoruz #YaşasınHakikat" dedi.

Ünal mesajlarında profilinde “Etik kurallara uyacağım” anlamına geldiğini söylediği yeşil nokta ile “milli hesap” anlamına geldiğini belirttiği Türk bayrağı kullananları şahsi hesaplarından takip etme çağrısında bulundu. Ünal “Limitim dolana kadar takipte bulunacağım” dedi.

Ünal daha sonra yaptığı paylaşımdaysa, "#MilliHesaplarBurada diyerek 1 milyonun üzerinde twit atan, hakikatı savunarak ahlaki ve milli değerlerin yanında duran ve yardımlaşan AK Parti ve MHP’ye gönül vermiş tüm milli hesaplara teşekkür ediyorum. Dün akşam Cumhur İttifakının sosyal medyadaki gücünü ortaya koydular” diye yazdı.

AKP’nin muhaliflerini “Aktroller” diye bilinen sosyal medya ordusuyla hedef aldığı biliniyor. Erdoğan’ın geçen hafta AKP MYK toplantısında sosyal medya konusunda talimat verdiği ve “Sosyal medyada yapılan propagandalara karşı da birlik olmalıyız” dediği öğrenilmişti.