TKP'nin Sesi'nde Günün Yorumu: İşte ABD gerçekleri

TKP’nin Sesi bültenindeki Günün Yorumu’nda bugün, ABD’deki ırkçılığın sınıfsal kökleri ve yönleri masaya yatırılarak, ülkede artan toplumsal eşitsizliklerden nüfusun büyük bölümünü oluşturan siyahların daha fazla etkilendiğinden bahsediliyor.

Haber Merkezi

George Floyd’un polis şiddeti sonucunda katledilmesi sonucunda başlayan eylemler ABD halkında biriken öfkenin düzeyini göstermiş oldu.

Kapitalizmin içine düştüğü kriz ABD’de ırkçılığın artmasına ve patron sınıfının bundan beslenmesine yol açmış durumda ve emperyalizmin başat aktörü ABD açısından işler eskisi gibi gitmiyor.

TKP’nin Sesi bültenindeki Günün Yorumu’nda bugün, ABD’deki ırkçılığın sınıfsal kökleri ve yönleri masaya yatırılıyor. 2008 Krizi’nden itibaren içine girmiş olduğu bunalımdan çıkamayan ülkenin toplumsal eşitsizliklerinin arttığından ve nüfusun büyük bir bölümünü oluşturan siyahların bundan daha fazla etkilendiğinden bahsediliyor.

Soundcloudhttps://soundcloud.com/tkpninsesi/gunun-yorumu-iste-abd-gercekleri

Spotifyhttps://open.spotify.com/episode/412sbMxIWyj8oK8n3fta0C

Podcasthttps://podcasts.apple.com/tr/podcast/g%C3%BCn%C3%BCn-yorumu-i-%C5%9Fte-abd-ger%C3%A7ekleri/id1472013604?i=1000476749008&l=tr