TKP'nin Sesi'nde Günün Yorumu: Gezi Direnişi 7 yaşında

TKP’nin Sesi bültenindeki Günün Yorumu’nda bugün, Türkiye tarihindeki en kapsamlı halk direnişlerinden Gezi Direnişi’nin örgütsüz yanını övme girişiminde bulunan liberal çevrelerin aksine TKP’nin direnen halkı örgütleyici adımlarına değiniliyor.

Haber Merkezi

Bundan yedi yıl önce Türkiye tarihindeki en kapsamlı halk direnişlerinden biri yaşandı.

Taksim’de yapılması planlanan Topçu Kışlası’nın Gezi Parkı’nı yok etmesine karşılık halkta biriken öfke, hükümetin istifa etmesine yönelik siyasal bir talebe dönüştü. Özellikle kadınların ve gençlerin ön saflarda olduğu bir kentli emekçi kitle, iki hafta boyunca Taksim’i kontrolü altına aldı ve Türkiye genelinde toplumsal hayatı kilitledi.

TKP’nin Sesi bültenindeki Günün Yorumu’nda bugün, Gezi Direnişi’nin örgütsüz yanını övme girişiminde bulunan liberal çevrelerin aksine TKP’nin direnen halkı örgütleyici adımlarına değiniliyor. Türkiye işçi sınıfının gelişkinliği ve örgütlülüğünün altının çizildiği sesli bülten yaşamını yitiren gençleri saygıyla anarken direnişe katılanları selamlıyor.

Soundcloudhttps://soundcloud.com/tkpninsesi/gunun-yorumu-gezi7yasinda

Spotifyhttps://open.spotify.com/episode/5iUJBnH1ymTxzqUryoqSa6

Podcasthttps://podcasts.apple.com/tr/podcast/g%C3%BCn%C3%BCn-yorumu-gezi7ya%C5%9F%C4%B1nda/id1472013604?i=1000476125291&l=tr